Köpte padelracket på krita – misstänks ha sålt dem

En man i 25-årsåldern klev in på en padelanläggning i Kungälv och ville köpa utrustning till anställda på ett företag. Nu åtalas han för flera fall av bedrägeri då han inte haft för avsikt att betala för varorna utan istället sålt dem vidare.

ANNONS
|

23 mars 2021 ska mannen ha besökt en padelanläggning i Kungälv. Där ska han ha hävdat att han skulle köpa utrustning till sin personal. Han plockade bland annat ut åtta racket till ett värde av 17 000 kronor. Han fick sätta upp det på faktura.

Men någon faktura betalades aldrig och padelföretaget blev misstänksamt och anmälde till polisen.

Mannen ska ha besökt fler padelhallar i andra kommuner och antingen uppgett sitt eget namn eller handlat under pappans namn. Ett av företagen han skrev upp varorna på hade han eller hans familj aldrig ägt. Det andra hade avvecklats.

I Kungsbacka besökte han flera gånger en Orreforsbutik och plockade ut porslin, glas och designerglas för närmare 190 000 kronor.

ANNONS

Godset hittas vid husrannsakan

När polisen gjorde en husrannsakan hos mannen och hans föräldrar på en adress i Göteborg hittades en del av padelutrustningen men även porslinet från Orrefors instoppat i vitrinskåp och köksskåp. Man fann även flera pantkvitton på ett sammanlagt värde av 152 460 kronor.

I samband med husrannskan greps mannen men släpptes efter förhör.

När polisen tömde mannens telefon såg de också att mannen i meddelanden uppgett att han får in mängder med skor, racketar och padelväskor, varor som ”beställare” sedan köpt av honom – många gånger under inköpspriset. Mannen vill ha kontant betalt och varorna hämtas på hans hemadress.

Utredarna anser att mannens affärer kan liknas vid beställningsjobb. Detta pågår från 28 mars till 13 april 2021.

Några dagar innan han avslöjas skrev han i en chatt han har med en vän att ”Mitt namn kommer vara på aftonbladet snart/Padelbedragaren”

Nu åtalas han för flera fall av bedrägerier. Mannen nekar till brott.

ANNONS