Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Agneta Hamilton på vårdcentralen Kusten i Ytterby blev upprörd över misstaget med vaccinationstiderna i Kärna. Bild: Katarina Berg och Anna Hedlund
Agneta Hamilton på vårdcentralen Kusten i Ytterby blev upprörd över misstaget med vaccinationstiderna i Kärna. Bild: Katarina Berg och Anna Hedlund

Kärnabor bokade vaccintid i Linköping av misstag

På sajten jagvillhavaccin.nu fanns i förra veckan plötsligt 243 bokningsbara vaccintider på Vårdcentralen Kusten i Kärna. I själva verket ledde bokningslänken till en vårdcentral i Linköping.

Glädjen blev kortvarig för dem som hittade bokningslänken som enligt samlingssajten jagvillhavaccin.nu ledde till Kustens vårdcentral i Kärna i förra veckan. Den uppgivna adressen Kaprifolvägen 1 i Kärna var rätt, men inte så mycket mer. Bokningslänken gick nämligen till vårdcentralen Kärna i Linköping.

Bokninssajten jagvillhavaccin.nu är ett ideellt initiativ som startades i våras av privatpersonen Pierre Mesure. På sajten har han sammanställt vaccinationstider från många olika bokningsplattformar för att underlätta för svenskar som vill hitta vaccinationstid.

– Han har väl i bästa välmening samlat ihop alla länkar med den här gången blev det fel. Vi fick ett jättejobb med detta och det tog tid innan vi fick tag i Pierre Mesure som gjort samlingssajten. Vi har jobbat med detta i flera dagar och jag har varit ganska upprörd, det får jag erkänna. Vårdcentralen i Kärna har ju dessutom varit stängd under pandemin, säger Agneta Hamilton.

Flera hann boka

Länken som ledde till bokningsbara tider under två dagar den här veckan och två dagar i kommande vecka togs bort, men då hade ett antal personer redan hunnit boka och för Kustens vårdcentral i Ytterby fanns inte så mycket att göra eftersom de inte kom åt de bokade tiderna.

Istället fick personalen på vårdcentralen Kärna i Linköping försöka lista ut vilka bokningar som gjort av personer i Kungälvstrakten, ringa dem, avboka och förklara situationen.

– Vad vi vet så var det ett femtontal personer som bokat de felaktiga tiderna. Med stor sannolikhet har de i Linköping fått tag på alla, men det är jättetråkigt för vi riskerar ju att våra patienter tror att det är vi som gjort fel och blir besvikna på oss. Men vi har ju ingenting med detta att göra. Vem som helst får ju sammanställa länkar på internet, men det här blev väldigt olyckligt, säger Agneta Hamilton.

Sedan felet upptäcktes har Vårdcentralen Kusten lagt upp information om händelsen på sin hemsida, och även satt upp en skylt vid vårdcentralen om misstaget.

– Om det är någon som bokat in sig på de felaktiga tiderna och inte fått veta att det blivit fel så får de kontakta oss, säger Agneta Hamilton.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.