Kärna revysällskap tillbaka efter pandemin – Bätter sent en allri

Efter två års pandemi firar Kärna revysällskap 20+2-årsjubileum inför fulla föreställningar.
– Så stort sug som det varit i år har det aldrig varit, säger revyesset Margareta Jansson.

ANNONS
|

Föreställningen Bätter sent en allri tar upp många av livets stora frågor. Som hur en riktig Kärnabo ser ut, vad är egentligen rätt – Lilla Fjellsholmen eller Trälen? Och hur svårt kan det egentligen vara att få tala med en levande människa i telefon?

Svaren har revygänget – på Torsbymål – och igenkänningshumorn är stor.

Fullsatta föreställningar vittnar om att de varit saknade, och skratten som ekade under lördagsföreställningen fastställde att det nog var dags att sätta in en extraföreställning.

– Vi sålde 500 biljetter på första biljettsläppet. Då stod folk i långa köer hit. Så stort sug som det varit i år har det aldrig varit. Därför kör vi en extra föreställning den 13 november klockan 15, säger Margareta Jansson i pausen.

ANNONS

Folk åker långt

Kärna revysällskap har sedan starten år 1999 etablerat sig på revyscenen, många av besökarna åker långväga och blir överraskade av vad de får se.

– Jag hade en väninna som var så fascinerad av det hon såg att hon helt glömde av att fotografera föreställningen, som hon hade tänkt göra, berättar Margareta Jansson.

Det är precis vad Lisbeth Thorsson från Mölnlycke kan skriva under på. Hon såg en föreställning en gång för många år sedan, därför var det nästan som att se revygänget för första gången igen.

– Och det var helt fantastiskt, verkligen jättebra. De har fina röster och bjuder på sig själva, och det är alltid roligt att titta på, säger hon.

”Bästa genom alla år”

Väninnan Eva Ottosson från Kärna håller med.

– Jag har sett alla revyer genom åren men jag tror inte att det går att ranka vilken som varit bäst, de är lika galna allihopa. Och vi som känner personerna vet att de är lika galna i verkligheten också, skrattar hon.

Också Patrik Renström är tagen av känslan och energin som hängt kvar i luften efteråt. Till skillnad från Eva Ottosson så tycker han att det här var den bästa föreställningen någonsin.

– Det är oerhört läckert hur de fått ihop det. Det är häftigt att de kan ha 20 olika roller och växla mellan dem. De har verkligen växt som grupp och sångprestationerna är otroligt bra. Den här föreställningen har varit den bästa genom alla år, säger han.

LÄS MER: Friskolans gamla lokaler i Kärna byggs om och blir gym

LÄS MER: Friskolans flytt klar – så ser nya skolan ut

LÄS MER: Lista: Det här kan du göra på höstlovet i Kungälv

ANNONS