Jim knäppte bästa sommarbilden

KP:s tävling Bästa sommarbild 2022 engagerade Kungälvsborna. Närmare 150 bidrag kom in. Nu har läsarna sagt sitt och röstat fram årets vinnare. Det blev Jim Wandeby som tog hem förstaplatsen med sin avslappnade bild tagen en sensommarkväll på havet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I slutomgången fanns tio finalbilder att rösta på. Och konkurrensen var stenhård i toppskiktet. Men det var Jim Wandeby som slutligen kammade hem segern.

– Det känns bra, men jag är lite förvånad. Det var många väldigt fina bidrag, säger Kungälvsbon Jim som till vardags är helikopter- och ambulanssjuksköterska.

Berätta om bilden!

– Den är tagen i Sillesund en helg i augusti som jag tänkte var den sista sommarhelgen i år. Det är vår dotter Ida och hennes sambo Petter på bilden och hundarna Nova och Bonnie. Det var helt vindstilla och jag blåste upp vår SUP och Ida och Petter är några meter från båten, säger Jim och fortsätter.

– Det är en skön, avslappnad och härlig sommarbild, tycker jag. Och det blev lyckat med fågeln som flyger precis ovanför dem. Det var en lycklig slump. Det är en spontan bild men jag tänkte innan att motljuset och strukturen med molnen var snyggt och att det kunde bli en bra bild.

Vad använder du för kamera?

– Jag har nyligen köpt en iPhone 13 Pro. Jag fotar i princip bara med mobilen. Tidigare använde jag systemkamera, men mobilkameran har så hög kvalitet. Det är lättare att vara spontan och ta ögonblicksbilder med mobilen. Förr framkallade man 24 bilder åt gången. Nu har jag 13 000 bilder.

Vad fotar du helst?

– Jag gillar att fota naturen och olika utemiljöer. Ibland är bilderna lite mer genomtänkta. Men oftast tänker jag bara lite på vinklar och nivåer innan jag tar en bild. Jag tar oftast bilderna spontant.

Vinnarna Bästa sommarbild 2022

I år har KP:s läsare för första gången röstat fram de tre bästa bilderna bland tio finalister.

1:a. Bild 2 med 16 procent (77 röster) av rösterna: På paddelbräda vid Sillesund, Marstrand. Fotograf: Jim Wandeby.

2:a. Bild 7 med 15 procent (74 röster): Flicka matar kossor. Fotograf: Johan Ygdenheim.

3:a. Bild 3 med 14 procent (68 röster): Soluppgång i Tofta. Fotograf: Ida Kaiser.

Förstapristagaren vinner en canvastavla och tvåan och trean får trisslotter.

LÄS MER:Tio bidrag tävlar i Bästa sommarbild 2022 – rösta här!

LÄS MER:Final i KP:s fototävling –Vilken bild får din röst?

LÄS MER:Fotoutställning öppnar på Västra gatan

ANNONS