Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat/Kristian Johansson
Bild: Privat/Kristian Johansson

Jaktmässa på fästningen i helgen: ”Inte bara gubbar i orangea kepsar”

Till helgen arrangeras jaktmässa på Bohus Fästning. Utställare, vildsvinskorvsförsäljare och veterinärer kommer delta. Jonas Lindvall från Hotfrog Event utlovar en marknadsmässa för alla.

Tillsammans med Bohus Fästning arrangerar Hotfrog Event en stor jaktmässa med olika försäljare och events den sjunde till åttonde augusti på Bohus Fästning. Många lokala företag kommer delta, tillsammans med jägareförbundet och ett femtontal utställare.

– Det kom väldigt akut på när det släpptes på restriktioner, men nu verkar vi ha det mesta klart inför helgen, säger Jonas Lindvall som är arrangör.

Regler med antal besökare och hur man ska förhålla sig till en sittande respektive stående publik gäller fortfarande. Trots detta såg Hotfrog Event tillsammans med Bohus Fästning att mässan ska gå att genomföras. Jonas Lindvall säger att detta blir något för hela familjen.

Till exempel kan man prova på musköt- eller luftgevärsskytte, ställa frågor inför kommande jaktsäsong eller bara njuta av historien som omger fästningen.

För den icke jaktintresserade, säger Jonas Lindvall att det också kan bli intressant att lyssna på de föredrag som kommer hållas.

– Det kommer inte bara vara gubbar i orangea kepsar, säger han.

Till exempel ska en veterinärsjuksköterska visa hur man utför akut vård på sin hund om olycka skulle uppstå. Det kommer främst att vara riktat mot incidenter under kommande jakt, men som Jonas menar kan appliceras på andra, mer vardagliga aktiviteter.

– För den som är ute och plockar svamp i skogen är det också bra, de kan också råka stöta på ett vildsvin.

För den kommande jaktsäsongen säger Jonas Lindvall att det är bra att ha en mötesplats för jägare och näringsidkare att träffas. Utbyta kunskap eller visa upp nya produkter som kan komma att behövas under jakt. På detta sätt menar han att det blir bättre för alla, speciellt när det nästan bara är lokala företag som deltar under helgen.

Han säger även att nya regler och direktiv från både EU och instanser inom Sverige som gör att många frågor dykt upp under året. Till exempel har bockjakten flyttats till våren, samt att regeringen subventionerat priser på trikintest, om man till exempel jagar vildsvin.

Det tar inte slut för Jonas Lindvall här, planeringen pågår för flertalet kommande event. Så som en veterandag, en vildsvinsdag samt vikingadagar.

– På vikingadagen kommer tjugo vikingabåtar hit som ska segla in under Älvsborgsbron till fästningen.

– Fästningen kommer få nytt liv, tillägger Jonas Lindvall.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.