Inredningsjätten öppnar i Kungälv – ger flera nya arbetstillfällen

Till våren öppnar den danska detaljhandelskedjan, som bland annat säljer möbler och inredning, sin nya butik i Rollsbo. Vid årsskiftet börjar rekryteringen av personal.

ANNONS

Efter en hel del spekulationer i olika Facebook-grupper är det nu helt klart: Jysk öppnar en ny butik i Kungälv. Det bekräftar Jonathan Geijer, distriktschef på Jysk.

– Ja, det stämmer. Det är ganska nyligen det blev helt klart, säger han.

Butiken, som enligt planerna ska ha en 1100 kvadratmeter stor butiksyta, kommer ligga i korsningen vid Bilgatan i anslutning till bland annat Jula, Rusta, Elon och Byggmax, fast på andra sidan vägen.

Just nu pågår markarbeten på tomten.

– Jag tror att vi går in i den tomma lokalen i mars, april någonting, och öppning sker i maj 2023. Då blir det stor öppningsfest, säger Jonathan Geijer.

ANNONS

Han är glad över att äntligen få etablera sig i Kungälv, en kommun som Jysk haft span på under en längre tid.

– Vi har kikat på Kungälv länge och diskuterat fram och tillbaka. Då har det inte varit något specifikt ställe utan mer att Kungälv som ort är intressant. Nu ser vi att det här är ett stort handelsområde som växer och vi ser en möjlighet att få plats där det händer väldigt mycket, säger Jonathan Geijer.

Jysk finns idag i Kungälvs närområde, både i Älvängen, Stenungsund och Bäckebol, men företaget har sett att det finns ett stort behov av en butik i mitten av dessa kommuner.

– Det finns ett stort underlag och vi vet att det är en stark handel i Kungälv. Vi vill vara nära kunderna, det är en del i det konceptet vi har, säger Jonathan Geijer.

Till årsskiftet kommer man börja rekrytera personal till butiken i Rollsbo. Dels kan det komma att rekryteras internt om det finns någon som vill flytta på sig, men företaget kommer även annonsera efter personal.

– Vi kommer få rekrytera helt ny personal. Jag räknar med fem till sex nya anställningar av olika tjänstgöringsgrader. Sedan har vi ett flertal butiker i närområdet och det är möjligt att det finns anställda som bor närmre den här butiken som pendlar nu och kommer vilja söka sig till den här butiken.

När börjar ni rekrytera?

– Det ligger längre fram. På andra sidan årsskiftet skulle jag tro. Eventuellt att vi kommer annonsera om butikschef tidigare eftersom det är den vi sätter på plats först.

LÄS MER: Två nya restauranger öppnar på Västra gatan

LÄS MER: Ny skobutik öppnar i Kongahälla center

LÄS MER: Ny butik har öppnat på Västra gatan

ANNONS