Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annette Hektor, campingföreståndare, Marstrands familjecamping
Annette Hektor, campingföreståndare, Marstrands familjecamping

Ingen rusning till Kungälvs campingplatser

I år har pandemin ännu inte gett någon rusning till campingplatserna i Kungälv. Campingföreståndaren Annette Hektor sammanfattar bokningsläget på Marstrands familjecamping:
– Det är ungefär som ett vanligt år.

I fjol förändrade pandemin verkligheten för turistindustrin i landet. De utländska gästerna uteblev men istället semestrade fler svenskar på hemmaplan och många av dem valde att besöka Marstrands Familjecamping. I år hade man kunnat tänka sig en viss kvardröjande pandemieffekt eftersom det fortfarande är ganska krångligt att ta sig utomlands och många länder kräver både munskydd och vaccinpass. Men om folk planerat att campa på Marstrands familjecamping så märks det i alla fall inte i bokningarna.

– Vi har inte fler bokningar än vi brukar ha vid den här tiden på året, säger Annette Hektor. Men vi brukar ha mycket drop in så det får vi säkert i år också.

Stugor bokas först

Marstrands familjecamping erbjuder plats åt husvagn, husbil och tält. Tältplatserna kan inte bokas i förväg och de som kommer med husvagn eller husbil brukar vara mer spontana än de som bor i stuga. Därför är det vanligen stugorna som bokas först.

– Tittar vi på stugorna så har vi en hel del bokningar på helgerna i sommar, men det finns fortfarande stugor att hyra, framför allt på vardagar, säger Annette Hektor.

I fjol uteblev de utländska turisterna nästan helt och hållet. I år ser man att de börjar hitta tillbaka även om de fortfarande är färre än före pandemin.

Färre campinggäster i city

På Kungälvs citycamping har man inte heller märkt av någon positiv pandemieffekt. Tvärt om är bokningarna färre än ett normalår även om de har börjat droppa in.

– Vår camping är ju väldigt liten och våra besökare är ofta här på grund av något evenemang i närheten. Men så länge vi har en pandemi finns det inte några evenemang, berättar Therese Norin, huskoordinator på Kongelfs gästgifveri, som även driver campingen.

Campingen har en handfull gäster, men det är långtifrån hur det brukar se ut. Före pandemin var det ofta fullbokat från början av juni till slutet av augusti. Therese har dock gott hopp om att sommarsäsongen ändå kommer igång så småningom.

– Vi brukar få en del spontana gäster, säger hon. Dessutom har vi tagit emot bokningar från en del tyskar och belgare så antagligen dröjer det inte så länge innan det vänder.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.