Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stor insats från både blåljuspersonal och allmänhet när branden bröt ut i ett av de gamla trähusen på kajen i fredags kväll. Bild: Linus Olsson
Stor insats från både blåljuspersonal och allmänhet när branden bröt ut i ett av de gamla trähusen på kajen i fredags kväll. Bild: Linus Olsson

Ingen misstanke om anlagd brand på Marstrandsön

Det finns inga tecken på att branden på Marstrandsön i fredags ska ha varit anlagd, det uppger Kungälvspolisen efter att den tekniska undersökningen gjorts.

Sent i fredags kväll inkom larmet om en brand i butikerna Hörnan och Hellmans på kajen på Marstrandsön. Nio enheter från räddningstjänsten arbetade hela natten med att släcka branden i byggnadens konstruktion.

På måndagen gjorde polisen en teknisk undersökning av lokalerna.

– Jag har fått en muntlig föredragning av teknikerna och det finns inget som tyder på att branden skulle vara anlagd. Vi har haft en hund sniffande i lokalerna och hunden hittade inga spår efter brandfarliga vätskor. Det är okänt hur det gått till när branden startat, den exakta orsaken kan vara svår att hitta, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Polisens tekniker var klara med sitt arbete på platsen på måndagseftermiddagen och då hävdes avspärrningen, och den skriftliga rapporten av den tekniska undersökningen kommer om några dagar.

Rubriceringen om misstänkt mordbrand står kvar?

– Ja, vi får se vad det blir när den slutgiltiga rapporten kommer, säger Lars Berntsson.

Kungälvs-Posten har tidigare berättat att många privatpersoner i ett tidigt skede hjälpte till i släckningsarbetet, innan all räddningstjänst hunnit fram.

– Folk var hjälpsamma när de kom och hjälpte till med sina brandsläckare. Det var 14 pulversläckare som bidrog till att det gick så väl som det ändå gjorde.

LÄS MER: Familjen Sakelariu efter branden:”Oklart om framtiden”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.