Inbrott i bilföretag i Kode – stulen Mercedes efterlyst

Polis larmades om ett inbrott i ett bilföretag i Kode på onsdagsmorgonen, där bilar körts ut från lokalen och en bil stulits.

ANNONS
|

Vid 05.50-tiden på onsdagsmorgonen upptäckte en fastighetsägare ett inbrott på Kvartsvägen, i industriområdet vid hemvärnsgården.

– Vi har en pågående händelse där. Anmälaren har precis kommit till jobbet och ser att en dörr är uppbruten till ett företag som säljer bilar. Och säger att tjuvarna har kört ut bilar från lokalen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, till Kungälvs-Posten strax efter klockan 7.

Polispatrullen på plats har konstaterat att ett hål sågats upp och att ett nyckelskåp brutits upp.

– Tre bilar står på gården och eventuellt har en bil stulits. Vi är fortfarande på plats och vi håller på och söker ägaren till företaget, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

På onsdagseftermiddagen berättar Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, att en anmälan om grov stöld är skriven.

– En eller flera personer har brutit sig in på företaget. Man har sågat ett hål i fasaden och brutit upp nyckelskåpet. Man kan se att de flyttat på bilar, de står utanför med nycklarna i. Det ska vara en Mercedes som är stulen. Det är oklart om de blivit avbrutna, säger Cecilia Bladmyr.

Finns det kameraövervakning på företaget?

– Nej, de har två kameror men de är trasiga.

– Men bilen är lyst så förhoppningsvis får vi tag på den.

Cecilia Bladmyr berättar att polisens tekniker arbetat på platsen under dagen för att försöka säkra fingeravtryck, DNA och skoavtryck.

Har teknikerna kunnat säkra några spår?

– Nej, inte som jag ser i nuläget, säger Cecilia Bladmyr.

Hon säger att polisens utredningsarbete nu fortsätter med bland annat vittnesförhör och dörrknackning.

ANNONS