Fars hatt
Fars hatt Bild: Jacob Humlén

Hotellkedja tar över Fars Hatt

Dialogs Hotels tar över Fars Hatt. Detta meddelade fastighetsägaren Balder på måndagen.

ANNONS
|

För sex veckor sedan kom beskedet att anrika hotell Fars Hatt begärts i konkurs. Ett besked som tog Kungälvsborna på sängen.

LÄS MER:Fars Hatt stänger på fredag

LÄS MER:Kungälvsborna sörjer Fars Hatt

LÄS MER:Ulla Norbäck:”Det värsta jag varit med om”

Efter flera veckor av ovisshet meddelade fastighetsägaren Balder på måndagen att det blir hotellkedjan Dialog Hotels, som bland annat driver hotellet på Barken Viking i Göteborg, som tar över driften av Fars hatt.

”Vi ser fram emot att tillsammans med fastighetsägaren varsamt förvalta och utveckla verksamheten under många år framåt”, säger Alexandra Kaleta, hotellansvarig för Dialog Hotels i ett pressmeddelande.

Dialog Hotels driver hotell i Göteborg, Stockholm och Västerås. Balder skriver att man haft dialog med många potentiella hyresgäster och att man är glad över att ha träffat rätt.

ANNONS

LÄS MER:Flera intressenter vill ta över Fars Hatt

LÄS MER:Tidigare Fars Hattanställd: ”Ge ny krögare kontrakt på 10 år”

LÄS MER:Hans släkting drev Fars Hatts föregångare

Enligt fastighetsägaren Balder har runt 20 företag varit intresserade av att ta över hotellet. Men på måndag eftermiddag skrev man på kontraktet med Dialog Hotels.

­– Det var många som hörde av sig när Fars Hatt försattes i konkurs. Det var ett 20-tal aktörer som hörde av sig och vi har haft en djupare dialog med en handfull. Det har varit viktigt för oss att hitta rätt företag med rätt verksamhet. Vi vill ha en långsiktig hyresgäst som fortsätter på samma spår med hotell, restaurang och konferens, säger Eva Jonasson, presskommunikatör på Balder.

Vad var det som gjorde att ni valde Dialog Hotels?

– Just att de är bra och erfarna och att de vill driva hotellet vidare med samma inriktning som det har haft.

Hur långt sträcker sig kontraktet?

– Vi går inte in på våra hyresgästers avtal, men det är ett långsiktigt avtal som vi tror mycket på, säger Eva Jonasson.

Dialog Hotels räknar med att kunna öppna vid årsskiftet.

Behövs det renovering av fastigheten innan det går att öppna?

– Vi arbetar löpande med underhåll och vi har alltid en dialog med hyresgästen om vad som behöver göras. Så det är en plan man tar fram gemensamt. Jag har ingen exakt information om vad man pratar om där, säger Eva Jonasson, som är glad att det nu är klart med en fortsättning för hotellet.

– Vi är jätteglada över att kunna presentera att vi har en aktör som kommer att driva hotellet vidare. Jag vet att det är ett hotell som ligger Kungälvsborna varmt om hjärtat.

ANNONS