Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens bild på den aktuella kniven.
Polisens bild på den aktuella kniven.

Hotade poliser med kökskniv – pappan skulle gripas

En ung man tog en kökskniv och hotade döda polisen om de rörde hans pappa. Polisen hade larmats till adressen på grund av att pappan dödshotat sin fru samma natt.

Kungälvs-Posten skrev i förra veckan om att en man i 45-årsåldern åtalats för att ha hotat sin fru inför parets minderåriga son på en adress i Kungälvs kommun i mitten av september i år.

LÄS MER: Man åtalas för olaga hot och barnfridsbrott

Nu åtalas den äldre sonen, som är i 18-årsåldern, för grovt hot mot tjänsteman då han samma kväll hotade två poliser med en kökskniv.

De två poliserna berättar i förhör att de stod i köket när den äldre sonen kom in från altanen och skrek: ”att han ska döda oss i patrullen om vi rör hans pappa”. Poliserna och flickvännen försökt lugna honom, men han fortsatte skrika, tog upp en kökskniv och höjde den mot poliserna.

Poliserna beskriver att sonen var ”alldeles svart i blicken” och verkade vara påverkad av något, men att flickvännen lyckades avväpna honom.

I förhör uppger poliserna vidare att de befann sig i en nödvärnssituation som kunde slutat med att de använt sina tjänstevapen, men att situationen lugnades ner och fler polispatruller kom till platsen.

Väl i polisbilen beskrivs sonen ha betett sig aggressivt, hotade att spränga Nordstan och han slog ut en bit av en framtand när han slog i huvudet i hårdplast i sätet framför.

Sonen nekar till brott. I polisförhör menar han sig aldrig förstått varför polisen skulle ta med sig hans pappa och menar att det som hände den kvällen är ett missförstånd.

Han åtalas också för ringa narkotikabrott, och valde i förhör att avvakta resultatet av analysen innan han meddelar sin inställning till den brottsmisstanken.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.