Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Polisen Bild: Polisen
Foto: Polisen Bild: Polisen

Hoppade ur rullande bil med polisen efter sig – åtalas för knarkförsäljning

Två män från Kungälv misstänks för narkotikaförsäljning sedan polisen hittat narkotika i portionspåsar och en så kallad ”säljtelefon” i deras ägo. Nu har de åtalats för narkotikabrott i överlåtningssyfte. Båda nekar till brott.

Polisen fick en dag i somras syn på en bil de ville kontrollera vid Karebyvägen. När männen i bilen förstod att polisen var efter dem vände de och körde i hög hastighet ifrån polisen. Efter ett backkrön på Ulvekogsgatan hoppade de ur bilen i farten och sprang. Bilen fortsatte utan förare in i en trädgård.

Efter en språngmarsch kunde en polisen gripa en man i 20-årsåldern. En polishund lokaliserade senare den andre mannen, också han i 20-årsåldern. Båda misstänktes vara påverkade av narkotika. Polisen hittade 14 500 kronor på den ene av dem och på platsen där man hittar den andre hittar polisen en jacka som ligger över flera portionsförpackningar med narkotika.

Hanterat stora summor

Vid gripandet hittade polisen flera gram kokain, amfetamin och MDMA i männens ägo som man misstänker att männen tänkt sälja.

Utredarna har i förundersökningen kunnat se att stora belopp gått in och ut från en av de två männens konton, det är överföringar på över 105 000 kronor, samtidigt som han inte haft någon taxerad inkomst.

Nu har båda männen åtalats för narkotikabrott. En av männen misstänks även för brott mot knivlagen då polisen hittade två knivar när han kontrollerades vid Munkegärdeskolan i november förra året. Han misstänks även för ringa narkotikabrott innehav och bruk.

Sms i en ”säljtelefon”

Den andre killen åtalas även för narkotikabrott i syfte efter att ha gripits av polis som misstänkte hatt han sålde narkotika på Hisingen i augusti förra året. I utredningsarbetet har polisen kunnat tömma en telefon som han hade och där gick det att se att han skickat ut flera sms till olika mobiltelefonnummer om att han hade narkotika till försäljning. I telefonen fanns också förfrågningar från personer som ville köpa narkotika.

Båda männen har nekat till brott när det gäller misstankarna om narkotikaförsäljning men erkänt narkotikabrott innehav och bruk.

Karina Hansson

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.