Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Susanne Arvidsson tillträder den nya tjänsten den 17 maj. Bild: Pressbild
Susanne Arvidsson tillträder den nya tjänsten den 17 maj. Bild: Pressbild

Hon tar över som ny lokalpolischef

Kungälvsbon Susanne Arvidsson tar i mitten av maj över som ny lokalpolisområdeschef i Södra Fyrbodal.
– Jag är jätteglad och ödmjuk inför uppdraget och tycker att det ska bli väldigt roligt att nu åter få jobba ur ett mer lokalt perspektiv, säger Susanne Arvidsson, som närmast kommer från gränspolissektionen i Göteborg.

Där har Susanne Arvidsson de tre senaste åren arbetat som chef och varit en del av den operativa enhetens ledningsgrupp. Dessförinnan har hon även under sina dryga 20 år som polis haft en rad olika befäls- och ledningsuppdrag vid polisens ledningscentral, samt varit chef för BOPS, sektionen för brottsoffer och säkerhet.

– Efter att i många år jobbat med frågor ur ett mer brett perspektiv för hela regionen tycker jag nu att det ska bli väldigt roligt att få jobba och samverka mer lokalt med andra aktörer, som kommun, skola och näringsidkare inom polisområdet för Stenungsund, Orust och Tjörn, säger Susanne Arvidsson.

Finns det någon specifik fråga du själv vill sätta fokus på?

– Det känns alldeles för tidigt att svara på, eftersom jag ju inte ens tillträtt min tjänst ännu. Men just att komma mer nära medborgarna vi inom polisen arbetar för hoppas jag förstås också att det ska klarna mer.

Vad är ditt eget förhållande till polisområdet, bor du själv där till exempel?

– Nej, det gör jag inte men jag bor i gränslandet, i Kungälv. Och min allra första tjänst i yttre tjänst hade jag faktiskt i Uddevalla, som ju ingår i det större polisområdet Fyrbodal.

Vad gör du just nu?

– Just nu är jag i full gång med en fyra veckor lång kompetensutbildning innan jag tillträder min nya tjänst den 17 maj. Veckan dessförinnan ska jag också först gå en vecka bredvid den nuvarande lokalpolisområdeschefen Kjell Olsson, som därefter lämnar för andra uppdrag inom polisområde Fyrbodal.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.