H&M varslar hundratals anställda i Sverige – oklart om butikerna i Kungälv drabbas

Klädjätten H&M har lämnat varsel om uppsägning för 400 anställda i totalt 69 butiker runtom i Sverige, det rapporterar Ekot. Huruvida detta berör deras butiker i Kungälv är ännu oklart.

ANNONS

Enligt Sveriges Radio Ekot har H&M beslutat att se över sin sin organisation och bemanning i Svenska butiker. Bakgrunden är att de behöver anpassa sig till kunders förändrade köpmönster, så som onlinehandel.

Till radioprogrammet uppger H&M att de nu lämnat in ett varsel om uppsägning till Arbetsförmedlingen. De berättar även att alla butiksanställda som de har idag kommer att erbjudas en fortsatt anställning, men att varslet är en uppskattning över hur många som kommer tacka nej till vad H&M har att erbjuda dem framöver.

Oklart läge i Kungälv

I Kungälvs kommun finns två H&M-butiker i Kongahälla center.

KP har varit i kontakt med H&M såväl som fackföreningen Handelsarbetarnas förbund för att få reda på huruvida varslet berör de butikerna. Ingen har dock lämnat någon uppgift om detta.

Så här skriver Laura Mendez Blanco från H&M:s pressavdelning i ett mejlsvar:

”Vilken påverkan utvärderingen kommer att få på specifika butiker och enskilda medarbetare är beroende av den pågående förhandlingsprocessen med fackliga parter. När förhandlingarna är genomförda kommer ett anställningserbjudande ges till berörda medarbetare, som kan välja att tacka ja eller nej till erbjudandet.”

LÄS MER:Leröys fabrik är i full drift – behöver snart bli fler

LÄS MER:Kungälvsprofil tackar för sig – lämnar över stafettpinnen på Bohus fästning

LÄS MER:Överetableringen inom padeln har nått Kungälv – WAP under lupp

ANNONS