Bostadsrätterna på Fräkne gränd i Kongahälla har haft den största prisökningen i kronor de senaste två åren, visar färsk mäklarstatistik. Arkivfoto.
Bostadsrätterna på Fräkne gränd i Kongahälla har haft den största prisökningen i kronor de senaste två åren, visar färsk mäklarstatistik. Arkivfoto. Bild: Kristian Johansson

Här finns hetaste bostadsrätterna i Kungälv

Vilken gata med bostadsrätter har haft den största prisökningen i kronor de senaste två åren? Svaret är Fräkne gränd i Kongahälla, visar färska siffror från Svensk mäklarstatistik.

ANNONS
|

Bostadsrättspriserna i Sverige har ökat kraftigt de senaste två åren och Kungälv är inget undantag.

Utifrån siffror från Svensk mäklarstatistik har Fastighetsbyrån kartlagt på vilka gator i landet som priserna på bostadsrätter ökat mest de senaste två åren.

Värdeökning i procent

Sett till värdeökning i procent har landets största ökning skett på Stationsgatan i Haparanda där priserna stigit med hela 122 procent.

I Västra Götalands län toppar Hultavägen i Borås listan med en ökning på 84 procent.

Näst mest har priserna stigit på Klockarebergsvägen i Orust, 80 procent, följt av Mössebergsgatan i Falköping, 69 procent, och Ryttargången i Strömstad, 58 procent.

ANNONS

Håll koll

– Vi har haft relativt kraftiga prisökningar överlag under hela pandemin. Men det kan skilja sig kraftigt mellan olika typer av lägenheter, områden och även ner på gatunivå. För både säljare och spekulanter gäller det att hålla koll på prisnivåer och utveckling just där man ska sälja eller köpa för att ha rätt förväntningar, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån och fortsätter:

– Vissa gator på mindre orter med stark tillväxt ökar väldigt kraftigt procentuellt sett. Men efterfrågan på attraktiva, framförallt större, bostäder på dyrare orter har också varit stark vilket återspeglas i topplistan över prisökning i kronor, fortsätter Johan Engström.

Med på topplistan

Vid en analys av gatorna i Västra Götalands län med störst prisökning i kronor, toppas listan av Majvivsgatan i Göteborg, där ökningen i kronor är 20 101 per kvadratmeter.

På topp tio-listan hamnar Fräkne gränd i Kongahälla på nionde plats, med en ökning på 11 869 kronor per kvadratmeter.

Optimalt läge

Josefin Andersson är bostadsrättsmäklare på Fastighetsbyrån i Kungälv och hon är inte förvånad över att Fräkne gränd är med på topplistan.

– Vi märker att priserna på bostadsrätterna har ökat markant i Kongahälla och att det finns en stor efterfrågan, säger hon.

Vad beror den stora efterfrågan på, enligt dig?

– Det har tidigare inte funnits nyproduktion i samma utsträckning och läget är helt optimalt, med närheten till Kongahälla center, restauranger, kaféer och vårdinrättningar. Många efterfrågar ett bekvämt boende med gångavstånd till allt så det här tilltalar en bred målgrupp, menar Josefin Andersson.

ANNONS