Här är veckans toppnyheter 31 oktober till 6 november

Ungdomar tycker till i heta debatten kring A-traktorer, man släpptes av i bil allvarligt skadad vid Kungälvs sjukhus och framtiden för stenpenis från Kungälv utstakad. Här är ett urval av Kungälvs-Postens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Det blir framtiden för stenpenisen från Kungälv – flyttas snart

Kvarnbybaserade arkeologen Gisela Ängeby gjorde sitt livs fynd för tre år sedan: en stenfallos i Kungälv. Sedan 2020 har den funnits på hennes kontor och inväntat sitt öde. Som minne har hon låtit gjuta en plastmodell av fyndet.

”Glömde” scanna varor i butik i Kungälv – döms i rätten

En kvinna scannade bara vissa av sin varor i självscanningskassan på grund av stress och distraktion, men har inget minne av missen. Göteborgs tingsrätt tycker dock att saken är glasklar.

Amy och Arvid välkomnar hårdare regler kring A-traktorer

Ungdomarnas nya favoritfordon kräver varken bälte eller vinterdäck. Hastighetsbegränsningen lockar dessutom till livsfarliga omkörningar. Efter en rad allvarliga olyckor kommer nu nya regelförslag. A-traktorförarna Amy Gassmann, 16, och Arvid Niklasson, 17, tycker att det är på tiden.

ANNONS

Lastbil körde in i viadukt på E6:an i Kungälv

En lastbil körde på torsdagen in i en viadukt på E6 vid Kungälvsmotet. Olyckan ledde till trafikstörningar med köer som följd.

– Viadukten är 4,5 meter vad det ser ut som, och lasten verkar vara nästan 4,90, säger Dennis Weiler, trafikledare vid Trafik Göteborg.

Man dök upp skadad på sjukhus – misstänkt mordförsök

En man med stickskador dök på fredagskvällen upp på Kungälvs sjukhus. Mannen är allvarligt skadad och polisen utreder ett misstänkt mordförsök. Men polisen har ingen brottsplats – och inte heller någon gripen.

ANNONS