Här är veckans toppnyheter 20-26 juni

Midsommarfirande, golf och förskolan har lockat flest till läsning under den gångna vecka. Här är ett urval av Kungälvs-Postens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Nya storförskolan på Nordtag ska ta emot 180 barn i blandade åldrar

30 juni sker slutbesiktning av nya förskolan i Nordtag i Ytterby och 8 augusti flyttar de första barnen över från Sparrås förskola. När alla nya barn har skolats in, ska rymma 180 barn i åldrarna ett till fem år.

Golfbanan växer igen – ägarna kan inget göra

Bollestad Golfklubb skulle ha firat 30 år förra året, men första pandemisommaren 2020 blev i stället sista säsongen som golfbanan och klubben hade öppet. Nu står banan utan underhåll.

Två bilar i krock – räddningstjänsten larmad

Två personbilar frontalkrockade vid en korsning i Ödsmål på midsommardagen. Det resulterade i ett stort pådrag från räddningstjänsten, ambulansen och polisen vilket också ledde till att de drabbade vägarna fick stängas av för all trafik.

ANNONS

Midsommarfirandet tillbaka i rekordvarmt Hålta

Efter två års uppehåll på grund av pandemin var midsommarfirandet tillbaka på allvar i Hålta. I rekordvärmen tog sig folk dit gående, i veteranbilar och till och med i häst och vagn för att fira.

Förbo sinkar staketet familjen behöver

Sofie Samuelsson i Ytterby behöver ett högre staket för att den nioåriga dottern med autism inte ska rymma när hon är ute. Kommunen har sagt ja till att bekosta bostadsanpassningen men nu krånglar hyresvärden Förbo med att ge ett godkännande.

ANNONS