Hålta skolas spökvandring på Gullbringa GC drog storpublik

Liemannen, spöken och styckmördare – hemskheterna visste inga gränser när Hålta skolas sjätteklassare arrangerade spökvandring på Gullbringa golfklubb under fredagskvällen.
– Spökvandringen får fem av fem zombies, säger besökaren Anna Belfrage, boende i området.

ANNONS
|

Det var strax efter terminsstarten som planeringen inför den traditionsenliga – och populära – spökvandringen tog fart. Evenemanget är återkommande runt Halloween sedan minst 15 år tillbaka och arrangeras för att samla in pengar till klasskassan.

Sjätteklassarna tillsammans med familj har lagt ner många ideella timmar på att allt ska bli så läskigt som det bara går. Eleverna i klassen har bland annat själva fått välja vilka olika teman som spökvandringen ska innehålla. De enades om åtta stycken, det ena läskigare än det andra.

– Vi är spöken och är med i kyrkogårdstemat. Vi har också clowner och styckmördare. Alla fick bestämma själva vad de ville klä ut sig till, säger Alde Forsberg Sander och Molly Båstedt.

ANNONS

”Skrämma på avstånd”

De har gått slingan några gånger tillsammans i klassen för att planera vem som ska stå var, och på varje station står både elever och någon vuxen. På vissa stationer står också syskon till sjätteklassarna, som hjälper till bara för att det är kul.

– Jag gjorde detta för två år sedan när jag gick i sexan, och nu hjälper jag min syster och hennes klass. Det är väldigt kul, säger Olle Björndahl, när han hoppat ur från sitt gömställe i det höga gräset.

Han ser fram emot att få skrämma så många som det bara går genom att sträcka sig efter deras fötter.

– Men inte röra, det får vi inte, bara skrämma på avstånd, understryker han.

500 anmälda

Strax innan mörkret föll började den första gruppen besökare gå. Det blev kanske lite för läskigt för de yngre personerna i sällskapet, så rundan fick genomföras i snabb takt. Därefter följde olika starttider för de runt 500 anmälda besökarna. Och efter bara en liten stund började skriken eka genom träden.

– Det var otroligt bra, helt fantastiskt läskigt. Och mycket välgjort. Spökvandringen får fem av fem zombies. Barnen ville gå en gång till så det är ett gott betyg, säger Anna Belfrage, som gick tillsammans med Morgan Svärd och vännerna Magnus Ölander och Mona Ölander från Göteborg samt fyra barn i åldrarna nio, åtta, sju och fyra år.

– Den yngsta var nästan mest chill. Jag var nog den som skrek mest, skrattar Anna Belfrage.

LÄS MER: Eleverna ordnar coronasäker spökvandring

LÄS MER: Lista: Det här kan du göra på höstlovet i Kungälv

LÄS MER: Hålta skola säger nej till nya elever på grund av vattenbrist

ANNONS