Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Magnus
Bild: Magnus

Här flyr tjuvarna med stöldgodset

Natten mellan den 26 och 27 juni begicks ett inbrott på en Cerverabutik i Kongahälla center. Gärningspersonerna krossade en fönsterruta och stal flera föremål.
– Jag vaknade 03.38 av höga ljud och glaskross, säger Magnus som bevittnade inbrottet.

Det var vid 03.30-tiden på söndagen 27 juni som ett inbrott gjordes på en Cerverabutik i Kungälv. Gärningspersonerna krossade ett större fönster till entrédörren och stal förmodligen knivar från butiken.

Magnus, en boende i närheten, vaknade av ljuden som orsakades av inbrottet och bevittnade och filmade stora delar av händelseförloppet.

– Det var två maskerade män som stod och kastade gatsten på och sparkade sönder glasrutan till entrédörren, säger Magnus.

Utöver de två maskerade männen uppfattade Magnus en tredje gärningsman. En förare som satt, väntade och spejade i en bil alldeles intill Cerverabutiken.

– Det var en Audi RS6 som de hade backat upp mot butiken, säger Magnus.

Brottet begicks under några minuter. Gärningsmännen kom ut från butiken bärandes på påsar de fyllt med stulna föremål, satte sig i bilen och körde ifrån platsen.

– Jag upplevde att bilen var kraftigt trimmad och att de var invanda i att köra bilen. Och då det var en så pass dyr bil känns det ju inte som att den skulle vara stulen bara för att göra den här stölden, säger Magnus.

Enligt Magnus uppfattning anländer polisen cirka tio minuter efter att gärningsmännen lämnat platsen. Polisen upprättar en anmälan om stöld.

– Förmodligen är det knivar som tillgripits men det är inte helt säkert i nuläget säger Agnes Petersen, förundersökningsledare på polisen Kungälv.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.