Kungälvs-Posten listar ett urval av caféer och restauranger som tillåter eller delvis tillåter hundar.
Kungälvs-Posten listar ett urval av caféer och restauranger som tillåter eller delvis tillåter hundar. Bild: Anna Hedlund

Här får du ha hunden med på restaurang i Kungälv

Ska man få ta med sin hund på sitt restaurangbesök? Frågan är tudelad i branschen. Men för den som vill ta med sin fyrbenta vän har Kungälvs-Posten här listat ett urval av caféer och restauranger som tillåter eller delvis tillåter hundar. Får hundar även gästa din restaurang, krog eller café? Mejla till redaktionen@kungalvsposten.se

ANNONS
|
Hundar tillåts

Tant Rut Café och Bistro

0
– Det får man hos oss, både inne och ute. Vi har väldigt mycket hundar här. Vi brukar erbjuda vatten till hunden och det finns en del som köper kycklingfilé till sina hundar., säger Lisa Johnsson som jobbar på cafét.
Hundar tillåts

Tonys restaurang

0
Tillåtet både inomhus och utomhus. Vatten får alla hundar och det finns möjlighet att också beställa någon liten köttbit till sin fyrbenta vän.
Hundar tillåts

Token restaurang & bar

0
I ett inlägg på Tokens Facebooksida från den 27 november 2021 så frågar en kund om det är tillåtet att ha med sig hunden till restaurangen, och får då detta svar från ägaren Sami Torkki: ”Absolut, hundar är ok att ta med till oss”.
Hundar tillåts

Mama’s

0
Restaurangen ger ett tydligt svar via Facebook när KP hör av sig: ”Hundar är självklart välkomna hos oss, och givetvis har vi hundskålar om även de vill fukta sina strupar. Är dom snälla kanske någon i servicen smyger till dem något gott att äta...”
Hundar tillåts

Kallisto

0
Restaurangen brukar säga okej till hundar och brukar även ge vatten eller erbjuda något att äta om ägaren tillåter det. Finns det gäster i lokalen som är allergiska mot hundar och katter så säger restaurangen tillfälligt nej till fyrbenta gäster ”Vi på Kallisto tycker om hundar”, hälsar hela familjen Kallisto till KP.
Hundar tillåts

Instö Café, bar och kök

0
– Hundar är välkomna och erbjuds vatten, säger Carina Klinthede på Instö restaurang.
Hundar tillåts

Hamnkrogen Marstrand

0
Hundar är alltid välkomna på Hamnkrogen, både ute och inne. Restaurangen ger alltid hundarna vatten och bjuder gärna på lite hundgodis, man brukar även kunna erbjuda en liten köttbulle eller kycklingbit om ägarna önskar det.
Hundar tillåts delvis

Farbror Knuts Café

0
Har valt att inte tillåta hundar inomhus eftersom cafét inte är så stort. ”Många kunder är rädda för hundar och en del är allergiska, även jag som jobbar”, skriver cafét till KP. På uteserveringen är det dock tillåtet med hundar och givetvis får man vatten till sin hund om man frågar.
Hundar tillåts delvis

Cozy Winebar

0
Har haft stängt ett tag men planerar att kanske öppna till våren igen. ”I så fall kommer som tidigare hundar att vara välkomna på uteserveringen där de har myshörna, får vattenskål och godis om de vill. Jag är hundälskare men de är inte välkomna inomhus”, säger Ulrika Lutz, som driver Cozy cafe och winebar.
Hundar tillåts delvis

Mollys glass och bar

0
Tillåter inte hundar inomhus, men på uteserveringen är det tillåtet att ta med sig hunden. ”De får alltid en skål med vatten och en filt att ligga på”, hälsar Alexandra på Mollys.
Hundar tillåts

Johans krog

0
Tillåter hundar både inom- och utomhus, dock under förutsättningen att ingen av övriga gäster misstycker. Erbjuder vatten till hundarna, ej mat.
ANNONS