Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs-Posten listar ett urval av caféer och restauranger som tillåter eller delvis tillåter hundar. Bild: AnnaCarin Isaksson, Anna Hedlund
Kungälvs-Posten listar ett urval av caféer och restauranger som tillåter eller delvis tillåter hundar. Bild: AnnaCarin Isaksson, Anna Hedlund

Här får du ha hunden med på restaurang i Kungälv

Ska man få ta med sin hund på sitt restaurangbesök? Frågan är tudelad i branschen. Men för den som vill ta med sin fyrbenta vän har Kungälvs-Posten här listat ett urval av caféer och restauranger som tillåter eller delvis tillåter hundar.
Får hundar även gästa din restaurang, krog eller café? Mejla till [email protected]
Bild: Anna Hedlund
Bild: Anna Hedlund

Tant Rut Café och Bistro

– Det får man hos oss, både inne och ute. Vi har väldigt mycket hundar här. Vi brukar erbjuda vatten till hunden och det finns en del som köper kycklingfilé till sina hundar., säger Lisa Johnsson som jobbar på cafét.
Bild: Arkiv
Bild: Arkiv

Tonys restaurang

Tillåtet både inomhus och utomhus. Vatten får alla hundar och det finns möjlighet att också beställa någon liten köttbit till sin fyrbenta vän.

Token restaurang & bar

I ett inlägg på Tokens Facebooksida från den 27 november 2021 så frågar en kund om det är tillåtet att ha med sig hunden till restaurangen, och får då detta svar från ägaren Sami Torkki: ”Absolut, hundar är ok att ta med till oss”.
Bild: Nils Petter Nilsson
Bild: Nils Petter Nilsson

Mama’s

Restaurangen ger ett tydligt svar via Facebook när KP hör av sig: ”Hundar är självklart välkomna hos oss, och givetvis har vi hundskålar om även de vill fukta sina strupar. Är dom snälla kanske någon i servicen smyger till dem något gott att äta...”
Bild: Kristian Johansson
Bild: Kristian Johansson

Kallisto

Restaurangen brukar säga okej till hundar och brukar även ge vatten eller erbjuda något att äta om ägaren tillåter det. Finns det gäster i lokalen som är allergiska mot hundar och katter så säger restaurangen tillfälligt nej till fyrbenta gäster ”Vi på Kallisto tycker om hundar”, hälsar hela familjen Kallisto till KP.
Bild: Stefan Berg
Bild: Stefan Berg

Instö Café, bar och kök

– Hundar är välkomna och erbjuds vatten, säger Carina Klinthede på Instö restaurang.
Bild: Niklas Maupoix
Bild: Niklas Maupoix

Hamnkrogen Marstrand

Hundar är alltid välkomna på Hamnkrogen, både ute och inne. Restaurangen ger alltid hundarna vatten och bjuder gärna på lite hundgodis, man brukar även kunna erbjuda en liten köttbulle eller kycklingbit om ägarna önskar det.
Bild: Birgitta Lindqvist
Bild: Birgitta Lindqvist

Farbror Knuts Café

Har valt att inte tillåta hundar inomhus eftersom cafét inte är så stort. ”Många kunder är rädda för hundar och en del är allergiska, även jag som jobbar”, skriver cafét till KP. På uteserveringen är det dock tillåtet med hundar och givetvis får man vatten till sin hund om man frågar.
Bild: Kristian Johansson
Bild: Kristian Johansson

Cozy Winebar

Har haft stängt ett tag men planerar att kanske öppna till våren igen. ”I så fall kommer som tidigare hundar att vara välkomna på uteserveringen där de har myshörna, får vattenskål och godis om de vill. Jag är hundälskare men de är inte välkomna inomhus”, säger Ulrika Lutz, som driver Cozy cafe och winebar.

Mollys glass och bar

Tillåter inte hundar inomhus, men på uteserveringen är det tillåtet att ta med sig hunden. ”De får alltid en skål med vatten och en filt att ligga på”, hälsar Alexandra på Mollys.
Bild: Sanna Tedeborg
Bild: Sanna Tedeborg

Johans krog

Tillåter hundar både inom- och utomhus, dock under förutsättningen att ingen av övriga gäster misstycker. Erbjuder vatten till hundarna, ej mat.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.