Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är veckans toppnyheter 4 till 10 juli

Kapell byggdes om till bostadshus, pojke som fick sitt hår avrakat och föräldrar som oroas över olycksrisk. Här är ett urval av Kungälvs-Postens mest lästa artiklar den senaste veckan.

Bonava vill bygga stort bostadsområde i Ytterby

Företaget Bonava vill bygga mellan hundra och hundrafemtio nya bostäder vid Lilla Smällen, mellan gravfältet och Nordtag. Kungälvs kommun har gett klartecken till företagets planansökan.

Tonårsgäng rakade av pojke håret

Händelsen inträffade på Komarken mellan klockan 20 och 21 under tisdagskvällen. Det var i samband med att en pojke i 10-årsåldern spelade boll med en kompis som flera äldre killar, som var maskerade, kom fram och tvingade med pojken en kortare sträcka.

Kapellet byggdes om till bostadshus

Klocktorn, valv i taket och änglamålningar är inte så vanligt att ha i vardagsrummet. Men det förekommer. Just nu finns ett kapell från tidigt 1900-tal till salu i Norrmannebo, som byggdes om 2013 och har nyttjats som privatbostad sedan dess.

Föräldrar oroas över olycksrisk vid nya lekplatsen i Nordtag

När KP skrev om invigningen av den nya naturlekplatsen i Nordtag kom läsarreaktioner där kommunens säkerhetspolicy i området ifrågasätts. Driftchefen Maria Alander menar att avstånd och barriärer hindrar barnen från att gå dit.

Stenläggningen utanför Kongahälla center byts ut

Stenläggningen vid Kongahälla center måste bytas efter mindre än ett år. Rörelser och sättningar i marken har gjort att granitblocken som prydde gatan har gått sönder.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.