Billigare resor till Göteborg och Munkgärdesskolan låstes efter hot. Det är två av veckans mest lästa nyheter på Kungälvs-Postens sajt. OBS: Montagebild.
Billigare resor till Göteborg och Munkgärdesskolan låstes efter hot. Det är två av veckans mest lästa nyheter på Kungälvs-Postens sajt. OBS: Montagebild.

Här är veckans toppnyheter 17 till 23 oktober

Billigare resor till Göteborg och Munkgärdesskolan låstes efter hot. Det är två av veckans mest lästa nyheter på Kungälvs-Postens sajt.

ANNONS
LocationKungälv|

1. Kungälvsborna får åka billigare till Göteborg

Kungälvsborna slipper betala för två zoner på bussen när de ska ta sig till Göteborg. Det beslutade regionens kollektivtrafiknämnd i torsdags.

2. Nytt försök med ny större matbutik på Komarken

För tio år sedan ville Axfood bygga en ny Willys-butik på Komarken. Den gången rann idén så småningom ut i sanden. Nu vill en fastighetsutvecklare försöka igen på samma plats.

3. Munkegärdeskolan låst efter hot

I onsdags hölls Munkegärdeskolan dörrarna låsta sedan personal fått ta emot hot via telefon och mejl. Senare kunde polisen meddela att det finns tre anmälningar om olaga hot mot tjänsteman, som rör tre personer i personalen.

4. Tradition från 1947 läggs ner

Det blir inga fler julbasarer på Societetshuset i Marstrand. Åtminstone inte i Röda Korsets regi.

ANNONS

– Det är oerhört mycket arbete bakom julbasaren, folk förstår inte det. Vi är så få och nu orkar vi inte längre, säger Lisa Ring.

5. A-traktorföraren Hampus i Kungälv: ”Borde få köra fortare”

Hampus Sandström har kört A-traktor i flera år. Han menar att det finns en jargong inom EPA-kulturen där man uppmanar till att trimma bilarna. Nu efterfrågar han flera regeländringar för att minska olycksriskerna.

ANNONS