Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Här är Årets företagare 2022

Fredagens näringslivsgala 2022 blev inget annat än en succé. Det blev fler deltagare än någonsin och skridskoesset och föreläsaren Nils van der Poel kom och kastade stjärnglans över Marstrands havshotell. Men kvällens huvudpersoner var ändå Kungälvs natursten, som blev utsedda till Årets företagare.

– Det är över två år sedan vi sågs live. Det märks idag, vi har ett sug av att träffas, sa Carin Odelius, galans konferencier, klädd i glitter från topp till tå kvällen till ära, till publiken som samlats i Blå salen.

135 personer var anmälda till Kungälvs näringslivsgala 2022. Arrangören hade varit nöjd med ett 80-tal.

Fem av företagen representerade på galan skulle få ta emot priser under kvällen.

Först ut var prisutdelningen för UF-priset. Priset, äran och en värdecheck, delades ut av representanter för SEB. Att använda sociala medier för att lyckas var något som hade tagit med i motiveringen. På åtta månader hade kvällens pristagare, LEFH Jewelry, lyckats få över 200 000 följare på Tiktok.

– Tack, det är jättekul att få vara här, sades i tacktalet.

Därefter blev det dags att dela ut Årets turistpris, Södra Bohuslän, och Ann Haraldsson med flera klev upp för att presentera vinnaren.

– Sedan november 2021 är besöksnäringen helt återställd. Vår bransch är mästare på att trolla med knäna när det går upp och ned, sa Ann Haraldsson för att sammanfatta året som gått, innan det var dags att avslöja pristagaren: Butik Tjuvkil 939.

– Det är en sån ära. Jag känner mig glad, hedrad och stolt, säger Helene Johansson, som drivit butiken i fem år.

Efter en kortare matpaus, där också Robert Erlandsson – som driver Vena trailer – uppmärksammades på scen för sina insatser för Ukraina, var det dags att dela ut pris nummer tre och fyra.

Årets hållbarhetspris delades ut av Swedbank till Indus AB med motiveringen att företaget tidigt och tydligt visat vilken hållbarhetsväg man ska gå som företag.

– Vi har bland annat gjort klimatberäkning och vi jobbar mycket med solkraft. Vi är superglada för priset, det är nästan så jag vill gråta lite, säger Sofia Linde, Indus hållbarhetschef.

Sedan var det dags att presentera Årets nyföretagare. En företagare som för tre år sedan kom till Nyföretagarcentrum för rådgivning, samtidigt som han studerade på Chalmers. Idag har Andreas Niklasson, Nordre Engineering, drivit sitt bolag i två år.

– Tack till alla som varit med från början, mina tidiga kunder, och alla som trott på mig, säger Andreas Niklasson.

Återigen blev det en konstpaus i kvällens körschema och kvällens dessert plockades in. Efter en stunds kaffe och mingel var det dags för kvällens stora höjdpunkt: presentera Årets företagare 2022.

Alla finalister fick börja med att presentera sig: Lofab, Kungälv garden center och Kungälvs natursten. Och det var en nervös stämning som rådde i salen innan tillkännagivandet äntligen kom.

Årets företagare 2022 är familjeföretaget Kungälvs natursten AB, som startade i Kärna 1979 och som nu är Göteborgs ledande stenföretag. Inom kort kommer företaget expandera ytterligare.

– Vi hade inte kommit dit vi är idag om det inte vore för våra anställda, men ikväll lägger vi fokus på att vi kunnat jobba tillsammans som bröder i 35 år, sa Christer, Robert och Jerry Olsson, som gemensamt fick gå upp på scen för att ta emot pris och blommor.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.