Högljudda ungdomar i centrum skingrades av polis

Vid halv tre-tiden under natten till lördag fick polisen skingra ungdomar som spelade hög musik i centrala Kungälv.

ANNONS
|

Det var vid rondellen där Strandgatan möter Liljedalsgatan i centrala Kungälv som ungdomar hade samlats under natten och spelade hög musik som störde kringboende.

– Vi skickade en patrull till platsen som talade om för ungdomarna att det var olämpligt och de lämnade platsen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Han påminner samtidigt om att det sedan 1 juli i år är straffbart att spela störande hög musik och även att köra vattenskoter så att det stör omgivningen. Att spela störande hög musik går nu in under lagstiftningen om förargelseväckande beteende och kan straffas med böter.

– Det var ju många A-traktorer som körde runt och spelade hög musik och störde. Det blev ohållbart för många, förklarar Christer Fuxborg upprinnelsen till att man nu har fått utökade möjligheter att bötfälla dem som spelar störande hög musik.

ANNONS

20 minuter senare fick polisen hjälpa två berusade personer att ta sig hem. Även detta inträffade på Strandgatan, men det är oklart om det rör sig om samma ungdomar som spelade musik.

LÄS MER:Utsattes för rånförsök – häktas för dråpförsök

LÄS MER:Kungälvs polischef samordnar dödsskjutne polisens begravning

ANNONS