Gudrun Schyman är för närvarande kommunpolitiker i Simrishamn.
Gudrun Schyman är för närvarande kommunpolitiker i Simrishamn. Bild: Sara Johari

Gudrun Schyman pratar klimat på Mimers Hus

Partiledare, politisk vilde och kommunpolitiker. Nu är Gudrun Schyman också frontfigur inom klimatrörelsen. På måndag kommer hon till Kungälv och Mimers hus för att berätta om sitt engagemang för miljön och arbetet med Klimatalliansen.

ANNONS
|

Klimatalliansen startade i oktober förra året med ambitionen att lyfta klimatkrisen över traditionell höger/vänster-politik. Det berättar Gudrun Schyman som är styrelseledamot i Klimatalliansen. Just nu är hon ute på turné och informerar om rörelsen och om de krav och mål man har. Måndagen den 24 januari kommer hon tillsammans med andra representanter för Klimatalliansen till Kungälv och Mimers hus.

”Vi växer så det knakar”

– Vi kommer att presentera Klimatalliansen, vilka vi är och förklara vår syn på hur vi ska agera och vilka arenor vi ska beträda i Framtiden, säger hon och fortsätter.

– Vi vill visa att vi finns och att vi växer så att det knakar.

ANNONS

Hon återkommer till hur angeläget hon tycker att det är att klimatfrågan lyfts över den traditionella politiken.

– Klimatkrisen har en existentiell dimension som partierna har svårt att hantera. Därför reduceras ofta debatten till en fråga bland många andra. Så kan man inte förhålla sig till klimatet. Det här handlar om vår överlevnad och planetens framtid.

”Vi vill vara en blåslampa i politiken”

Vad skiljer Klimatalliansen från andra aktiva inom klimatrörelsen?

– Vi kommer att bilda parti, utan att vara ett traditionellt parti. På så sätt kommer vi att kunna medverka i valrörelsen. Vi vill vara en blåslampa i politiken.

Vad hoppas du få ut av mötet på Mimers Hus?

– Att det blir välbesökt och att vi inspirerar till ett engagemang för miljön.

ANNONS