Bilen efter krocken.
Bilen efter krocken.

Grovt berusad man krockade in i biltvätt – döms

En berusad man skulle plocka ut tillhörigheter ur sin bil när bilen började rulla och krockade in i en vägg – enligt honom i alla fall. Göteborgs tingsrätt är av en annan mening och dömer honom för grovt rattfylleri.

ANNONS
|

I november 2019 var mannen ute på krogen med några vänner. En kväll som slutade med att han körde sönder två trafikskyltar och krockade in i en biltvätt.

Mannen har uppgett i förhör att han hade parkerat sin bil vid en kyrka nära Kongahälla center. Senare på kvällen lämnade han krogen ensam och upptäckte att hans bilnycklar var försvunna och att bilen stod parkerad vid en pizzeria istället för platsen som han mindes att han parkerade på. Han öppnade bildörren och såg att bilnyckeln satt i tändningen. När han drog ut den började bilen rulla och krockade in i väggen till biltvätten. Mannen menar att det inte var hans fel att det blev som det blev, och nekar till brott.

ANNONS

I polisens utredning, som baserats på förhör med misstänkt och med en polis som larmades till platsen, samt teknisk undersökning har polisen kunnat slå hål på den misstänktas förklaring till vad som skedde.

I stället menar Göteborgs tingsrätt att han själv körde bilen grovt alkoholpåverkad och att detta ledde till att han inte bara krockade in i väggen in i biltvätten, utan även körde sönder en påbudsskylt och en parkeringsskylt.

Göteborgs tingsrätt dömer för honom för grovt rattfylleri. Då mannen inte blivit dömd tidigare, då det är lite oklart exakt hur hög promillehalten i blodet var och då bilen färdades en kortare sträcka anser tingsrätten att det räcker att döma honom till villkorlig dom i förening med 50 timmars samhällstjänst.

ANNONS