Glädje när marknaden i Kungälv drog igång på nytt

I två år har den tidigare Vikingamarknaden lyst med sin frånvaro. Men under fredagen drog den igång igen. Härligt att vara tillbaka var en kommentar som hördes från både knallar och besökare.

ANNONS
|

Delikatesser, hantverk, polkagrisar och mängder med stickade kläder. Det mesta var sig likt från tidigare år. Dock fanns det en nyhet i sammanhanget. Den populära Vikingamarknaden har bytt namn och heter numera Kungälv marknad. Men känslan och stämningen verkade vara intakt bland både besökare och knallar.

– Det känns underbart att vara tillbaka igen. Den här pandemitiden har varit tuff för många handlare även om just vi inte har drabbats jättehårt. Det roligaste är att träffa kunderna igen för dem har vi verkligen saknat, säger Helena Wallenius som tillsammans med sin man Nisse Simonsson säljer egenhändigt handstöpta ljus.

LÄS MER:Vikingamarknaden är tillbaka – byter namn

Kunderna Ingrid Glenting och Lena Segolson är också entusiastiska.

ANNONS

– Vi håller med. Det här är så trevligt. Vi brukar besöka marknaden och efteråt går vi alltid och fikar. Vi gör det till en heldag.

Längre ner på gatan står Tomas Uusito och delar ut smakprover på inlagda vaktelägg och drickbar vinäger. Britt-Inger Carlsson och barnbarnet Elisabeth Stahre smakar på de ovanliga delikatesserna och konstaterar att det är goda men annorlunda och spännande smaker. Att gå på marknaden är något som de brukar göra ihop.

– Vi har saknat att vara ute tillsammans. Vi hittar gärna på sånt här ihop. Idag har vi inte köpt något än utan nu kollar vi mest läget, säger de.

Tomas Uusito har prövats svårt det senaste året. När pandemin slog till med en andra våg höll han på att gå under. Tack vare ett lån av sönerna lyckade han rädda verksamheten och har fått fart på ruljangsen igen.

Hur känns det nu?

– Vill du se vågen eller, haha. Skämt åsido, men det känns otroligt skönt att vara tillbaka.

ANNONS