Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulrika Lutz har bestämt sig för att driva kafé Cozy vidare.  Bild: Kristian Johansson
Ulrika Lutz har bestämt sig för att driva kafé Cozy vidare. Bild: Kristian Johansson

Gav upp och ville sälja - nu satsar Ulrika Lutz vidare på Västra gatan

Ulrika Lutz som driver kaféet Cozy på Västra gatan gav i somras upp, och ville sälja verksamheten efter en vår och sommar av byggbuller och inbrott, men har nu ändrat sig och vågar satsa igen.

KP skrev i början av sommaren om Ulrika Lutz som hade svårigheter att driva Cozy café och wine bar i det läge som då rådde. Västra gatan hade smalnats av så att hennes uteservering hade försvunnit, och bilarna körde förbi på den smala remsa av gata som återstod. Bullret från bygget intill gjorde det svårt att locka kunder och kaféet hade dessutom svårt att få fram leveranser i trafikkaoset.

– Det går inte att driva verksamhet såhär, sade Ulrika Lutz till KP då.

Ett par veckor efter den artikeln blev det för mycket för henne.

– Vi hade ett inbrott då också och jag tappade sugen lite där. Så i slutet av juni låg verksamheten ute till försäljning, men sedan har jag ändrat mig och dragit tillbaka det igen. Jag ser egentligen ljust på Västra gatan och att det kommer att bli bra när det är klart, säger Ulrika Lutz nu.

Under sommaren har Skeppsviken, som bygger för Balder på andra sidan gatan, snickrat ihop en ny uteservering som ersättning för den som försvann i våras.

– Jag lade ut om den nya uteserveringen på sociala medier och fick jättemycket respons, så då blir man väldigt peppad på att fortsätta, säger Ulrika Lutz.

Gatan har breddats igen och nya uteserveringen står på plats. Men samtidigt är det fortfarande buller och skakningar från byggarbetsplatsen.

– Det är svårt att ha öppet dagtid, så nu satsar jag på att öppna i nästa vecka och ha öppet kvällstid tills vidare, tills jag märker att folk börjar komma tillbaka, säger Ulrika Lutz.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.