Kungälvs musei vänner efterlyser ett usb--minne med historiska Kungälvsbilder. Lars-Olof Olsson är ordförande i föreningen.
Kungälvs musei vänner efterlyser ett usb--minne med historiska Kungälvsbilder. Lars-Olof Olsson är ordförande i föreningen. Bild: Katarina Berg

Gamla Kungälvsbilder stulna – USB-minne efterlyses

På måndagen stals en dator i Konsthallen på Mimers hus. Nu efterlyser Kungälvs musei vänner, KMV. ett USB-minne med ett historiskt bildspel som satt i datorn.

ANNONS
|

I förra veckan hade utställningen om Kungälvsbroderierna vernissage i Konsthallen på Mimers hus. Under utställningen som pågår till och med lördag visar även Kungälvs musei vänner ett bildspel över Kungälv från sekelskiftet, mellan 1800- och 1900-talet.

– I går mellan klockan 10.50 och 11.30 var det någon som stal datorn som visade bildspelet, säger Lars-Olof Olsson, ordförande i Kungälvs musei vänner.

Trots att man hade tre vaktande medlemmar inne i hallen lyckades någon ta datorn, en laptop av märket Lenova.

– Det stod lite gömd men ingen har sett något.

Hur kändes det när stölden upptäcktes?

– Jag var väldigt arg då, men det rinner av en. Men vi är en ideell verksamhet med folk som ställer upp och då blir det annorlunda när någon gör så här.

ANNONS

Händelsen är polisanmäld och nu efterlyser KMV ett USB-minne som satt i datorn. I det fanns bilderna från bildspelet som visades på en större skärm.

Lars-Olof Olsson säger att USB-minnet är viktigare att få tillbaka än själva datorn som var lite gammal.

Har ni backup på bilderna?

– Allt som finns på USB-minnet finns på annat håll, men är inte samlade så här.

Nu hoppas han på att en ärlig tjuv kan lämna tillbaka USB-minnet.

I ett inlägg på Facebook skriver man att det går att lämna tillbaka till Kulturhusvärden eller caféet på Mimers hus eller till läggas i brevlådan till hembygdsgården på Fästningsholmen.

ANNONS