Stefan Svenungsson, Anne Flach, Tina Östling och Barbro Lindkvist är några av de 26 fotografer som ställer ut på Kongelfska huset.
Stefan Svenungsson, Anne Flach, Tina Östling och Barbro Lindkvist är några av de 26 fotografer som ställer ut på Kongelfska huset. Bild: Kristian Johansson

Gör fotoutställning för att lära känna varandra

Kungälvs fotoklubb arrangerar sin första gemensamma utställning Här är vi, ett sätt för medlemmarna att presentera sig för varandra.

ANNONS
|

Fotoklubben har funnits sedan 2019 men än så länge känner inte alla varandra.

– När vi startade klubben kände vi inte varandra. En del medlemmar gör inte så mycket väsen av sig, så man känner inte precis alla. Nu sade vi att då gör vi en utställning där man får visa en bild som representerar en själv, säger Anne Flach.

Det är 26 fotografer av 43 medlemmar i klubben som ställer ut i Kongelfska huset i gästgiveriet på Fästningsholmen.

– Det är en ynnest att vi får vara här. Hit kan man komma och titta på bilder och samtidigt ta en kopp kaffe, säger Anne Flach.

ANNONS

Motiven varierar mellan Kungälvs- och Marstrandsmiljöer, djur natur och människor. Förutom att medlemmarna lär känna varandra hoppas de naturligtvis att Kungälvsborna hittar till utställningen för att se bilderna.

Utställningen pågår till 13 juni.
Utställningen pågår till 13 juni. Bild: Kristian Johansson

En viktig sak i fotoklubben är att man ska lära och inspireras av varandra.

– Vi pratar inte om vad vi har för grejer och vad utrustningen kostar och sådant. Det är bilderna som är det viktiga, säger Anne Flach.

– Man har olika stilar när man tar bilder. Någon annan kanske tänker på ett helt annat sätt, som man kan lära sig av, säger Tina Östling, som har kontot Tinas foto på Facebook, där hon lägger ut bilder.

Hon har med en bild på ett barn, tagen i en studio, på utställningen.

– Jag har tränat lite i studio och försökt få ljuset rätt. Människor är det roligaste att fota, säger hon.

Barbro Lindkvist gillar också att fota människor.

– Jag söker annorlunda vinklar och testar olika inställningar på kameran. Jag gillar att fota människor som gör något, och försöka fånga stämningen, säger hon.

– Min bild är en studiobild, men jag gillar annars att ta ögonblicksbilder, säger Anne Flach.

Stefan Svenungsson har en bild på en blomma på utställningen.

– Den är tagen hyfsat nära. Jag tar mest på natur, djur och människor, säger han.

Utställningen i Kongelfska huset startade i torsdags och pågår till 13 juni.

Fotograferna som ställer ut

Charlotte Gustafsson, Anders Garton, Anne Flach, Bo Ericsson, Jane Tauson, Tina Östling, Martin Pettersson, Thomas Kihlberg, Helene Andersson, Camilla Åkerlund, Barbro Erdei, Stefan Svenungsson, Kirsten Ekholm, Tarja Samuelsson, Mikael Johansson, Kristina Bilger, Barbro Lindkvist, Beatrice Moberg, Agneta Rydberg, Anders B Sundqvist, Lars Lindgvist, Eva Gusmark, Ingrid Berntsson, Annika Jacobsson, Berne Karlsson, Ove Aronsson och Ingrid Berntsson

ANNONS