Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Kungälvs-Posten
Bild: Kungälvs-Posten

Gömde oxfilé innanför tröjan – döms för flera köttstölder

En man stoppade oxfilé innanför tröjan i en butik i Kungälv förra sommaren. Det var hans tredje köttstöld från butik på kort tid.

Vid 19.30-tiden på kvällen den 21 juni iakttog en butikskontrollant på Ica Maxi i Kungälv hur en man tog tre paket oxfilé, la dem i kundkorgen, gick till en folktom hyllgång och sedan gömde paketen innanför sin tröja. Mannen gick sedan förbi kassorna utan att betala de 2 016 kronor som oxfilén kostade. Han greps och polis larmades.

Mannen hade bara en kort tid innan gömt oxfilé, till ett värde av 1 210 kronor, på Ica Maxi i Mölndal och sågs gömma paket med entrecote och oxfilé, för drygt 1 260 kronor, i en Ica Maxi-butik i Partille.

Mannen, som är i 35-åldern, har erkänt brott. I förhör uppger han att han stal för att äta och för att kunna tjäna några kronor på att sälja köttet vidare, och vid det ena tillfället hade han glömt koden till sitt kontokort.

Göteborgs tingsrätt dömer nu mannen för två fall av stöld och en ringa stöld, och domen gäller också narkotikainnehav och brott mot knivlagen som skedde senare under sommaren 2020.

Då mannen varit drogfri i drygt nio månader menar tingsrätten att ett fängelsestraff skulle förstöra hans positiva utveckling och sätter därför påföljden till skyddstillsyn med särskild föreskrift att mannen ska genomgå behandling.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.