Frontalkrock på väg 168 – misstanke om rattfylleri

En person vårdas på sjukhus efter frontalkrocken på Marstrandsvägen vid Rollsbokrysset strax innan lunchtid på tisdagen. En man misstänks nu för rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

ANNONS

Vid 11.30-tiden inkom larm om en trafikolycka på väg 168 strax efter Rollsbokrysset mot Ytterby.

– Det är en frontalkrock. Vi är på plats för sanering, så att vägen blir körbar igen. Sedan blir det bärgning av bilarna. Polis och ambulans är på plats, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

SOS alarm bekräftar att en person tagits med ambulans till sjukhus, och polisen uppger på sin hemsida att skadeläget är oklart.

I nuläget finns inga uppgifter på hur många personer som suttit i de inblandade bilarna.

Helt avstängt

Enligt Trafiken.nu var vägen först helt avstängd i båda riktningarna, och vid 12.30-tiden uppgavs att vägen åter var öppen för trafik men både polis och räddningstjänsten arbetar fortsatt på platsen.

–Jag vet inte hur stor påverkan det är just nu. Fordonen får bärgas, vet inte hur de står där, säger Bosse Johnsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Trafiken.nu meddelade att ett körfält fortsatt var blockerat och att vägen beräknades vara helt öppen igen vid 13.30-tiden.

Misstänkt rattfylleri

Polisen uppgav senare att en person omhändertagits misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik, men fortsatt saknas uppgifter på hur många personer som fanns i bilarna.

– Enligt larmet till oss var det både barn och vuxna i de här bilarna. En bil kördes av en man och han är nu misstänkt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Mannen som nu misstänkts för brott är i 35-årsåldern.

– Efter att trafikolyckan var uppklarad togs han om hand för fylleri och fick sova ruset av sig, säger Peter Adlersson.

Vid 15.30-tiden på tisdagen fick Kungälvs-Posten svar på frågan om skadeläget för den person som fördes med ambulans till sjukhus.

– Det är en man i 30-årsåldern och läget är stabilt, säger Josefina Brattö, kommunikationsenheten på Kungälvs sjukhus.

ANNONS