Fritidsbåt i olycka – i Nordre Älv

En fritidsbåt var inblandad i en olycka på Nordre Älv under fredagskvällen. Räddningstjänsten hjälpte tre personer från den drabbade båten upp på land. En person har förts till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms Händelseinformation.

ANNONS
|

Initiala uppgifter från polisen gjorde gällande att en fritidsbåt kolliderat med en betongpelare i Nordre älv under fredagskvällen, och att kollisionen skulle ha skett i höjd med Kornhall på Hisingssidan.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades ut till olycksplatsen.

Larmet kom till polisen vid klockan 18.21 på fredagskvällen och polisen var framme vid olycksplatsen vid klockan 18.51.

En person ska, enligt uppgift, ha blött från pannan och båten ska ha tagit in vatten, enligt initiala uppgifter från polisen.

– De (personerna) är fortfarande kvar i båten. Vi håller på och assisterar och ska hjälpa dem in mot land, sa Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, vid en inledande kontakt vid klockan 18.42.

ANNONS

Hur många personer är det i båten?

– Tre personer har jag fått uppgift om.

Och båten tar in vatten?

– Ja, men det ska de ha stoppat, men det är inte säkert. Vi har en båt i Nordre älv och ska hjälpa dem in mot land.

Vid klockan 19.00 hade räddningstjänsten fått över två personer till sin båt.

– Vi har fått in två personer med vår båt och håller på med den sista personen, för att få den i land. Det är avspärrat på plats. Prognosen är 30 minuter till innan vi är klara på platsen där, sa Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen.

Färjetrafiken på Kornhallsleden stängdes tillfälligt av på grund av räddningsarbetet. Vid klockan 19.12 öppnades färjelinjen igen, enligt Trafikverket.

– Vi är fortfarande kvar på platsen, men färjan som går över älven kan köra som vanligt. Alla är uppe på land. Just nu packar vi ihop för att åka hem, sa Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, vid klockan 19.24, och fortsätter:

– Vi har haft i båt och assisterat dem, vi plockade över dem i vår båt.

Vid klockan 19.40 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

En person fick föras till sjukhus i ambulans.

– En person är förd till sjukhus, säger Mikaela Warhed, teamledare på SOS Alarms Händelseinformation.

Även Kustbevakningen larmades ut.

– Det var räddningstjänsten och polisen som skötte händelsen. Vår hjälp behövdes inte när vi kom fram, säger Helena Jansson, vakthavande befäl på Kustbevakningen.

Polisen har upprättat en anmälan om sjöolycka utan misstanke om brott.

LÄS MER:Båtolycka i Nordre älv – en person till sjukhus

ANNONS