Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Frias från misshandel av 13-åring

En tjej i 16-årsåldern åtalades misstänkt för misshandel av en 13-årig flicka vid lekplatsen i Kongahälla-området. Nu frias den äldre tjejen från misstankarna.

Tjejerna stötte på varandra inne på Ica Maxi och den äldre tillrättavisade den yngre efter att hon vält en varuskylt som hon inte ställde upp igen.

När den yngre av tjejerna skulle gå till resecentrum för att ta bussen hem senare på kvällen mötte hon den äldre tjejen igen vid lekplatsen vid Torpe gränd. Där ska det uppstått ett verbalt bråk som slutade med att den yngre av tjejerna fick ett slag i ansiktet.

Polisen larmades till platsen och tog upp en anmälan som senare ledde till att den äldre tjejen åtalades för misshandel.

LÄS MER: Ung tjej misshandlade 13-åring på lekplats – åtalas

Nu har tingsrätten friat tjejen från misstankarna om misshandel. Tingsrätten anser inte att hon haft något uppsåt att skada den yngre flickan. Och att det lätta slaget kommit efter att hon blivit ”verbalt angripen och därtill bespottad av NN”.

Rättens ordförande är dock inte enig med resten av domstolen utan anser att den äldre tjejen ska dömas för ringa misshandel. Hon ska inte haft rätt att slå en vid tillfället 13-årig flicka och att det inte funnits någon nödvärnsrätt eftersom det bara handlat om en ”verbal konfrontation”.

Ingen av tjejerna är hemmahörande i Kungälv.