Fotbollsfeber i Kungälv – O’learys fullbokat inför semifinalen

Intresset är stort inför Sveriges semifinal mot England i EM i kväll. På O’learys förbereder man sig för några hektiska timmar:
– Vi är helt fullbokade, säger Emma Karlsson.

ANNONS
|

Sverige kvalificerade sig till semifinal i sommarens EM efter att ha slagit ut Belgien i kvartsfinalen i fredags. Flera experter har tippat Sverige som en av guldkandidaterna men nu står de inför en svårare utmaning. De ska möta värdnationen England i en vinna eller försvinna-match, ett England som gått som tåget i årets EM.

Trots att favoritskapet ligger hos värdnationen är intresset och stöd från Kungälvsborna stort. Det märks inte minst hos O’learys som kommer sända matchen i kväll.

– Det är viktig match för Sverige som de behöver vinna för att gå till finalen, berättar Parham Khodadad, restaurangchef.

ANNONS

”Fullbokat”

Emma Karlsson jobbar också på O’learys och berättar att de inte är överraskade över att det blir mycket folk.

– Vi är helt fullbokade. Vi förväntade att det skulle komma mycket folk då Kungälvsborna är sportintresserade, säger hon och fortsätter:

– Det var stort intresse redan under gruppspelet också så vi har laddat upp inför det och var beredda på att det ska vara mycket folk.

Tror på svensk seger

När Sverige spelade sin kvartsfinal mot Belgien i fredags var det fullbokat hos O’learys, berättar restaurangchefen.

– Vi har planerat inför den här matchen sedan förra veckan, så det är många som jobbar, både ute i restaurangen och inne i köket, säger Parham Khodadad.

Hur tror du matchen slutar?

– Jag tror Sverige vinner med 2-1.

LÄS MER:Linda lever med löpningen – ska ta henne ända till New York

LÄS MER:Sporten utan ålder – alla tränar tillsammans i Kungälvs bågskytteklubb

LÄS MER:Kanotisterna från Kungälv tillbaka i toppen - tredje bästa klubb i Sverige

ANNONS