Försökte köra på polis med moped: ”Jag fick panik”

Polisen fick ett larm om en ”jättefull man som åker moped” och som setts lämna McDonalds. När polisen försökte stoppa honom, utanför polishuset, försökte han köra på dem.

ANNONS

Natten till 27 september 2021 fick polisen ett larm om en berusad man som varit på McDonalds och köpt mat. Mannen körde därifrån på en moped.

En patrull åkte efter mannen och när flera patruller skulle stoppa föraren försökte han köra på en polisbil och en polis på Västra gatan. Han körde ifrån poliserna och fortsatte längs Ytterbyvägen mot polishuset. Även där var det flera poliser som försökte få stopp på honom utan att lyckas. Flera av dem upplevde att mannen försökte köra på dem.

Syntes på övervakningsfilm

En polis skrev i sitt avrapporterings-PM: ”Min uppfattning är att misstänkt aldrig hade stannat och hade jag stått kvar hade jag blivit påkörd med skador som följd”.

ANNONS

Polisen tappade mannen ur sikte när han körde på gång- och cykelbron över motorvägen och till Komarken. När polisen senare hämtade in övervakningsfilm från McDonalds kunde de se en man på moped som köpte mat i drive in-luckan.

Det gick dock inte att se hur mannen såg ut men efter att ha kontrollerat hans köp, som gjordes med bankkort, fick polisen fram ett namn på en man som misstänktes vara den som försökt köra på poliserna.

Hade ingen hjälm

Mannen har erkänt i förhör att han kört ifrån poliserna, men hävdat att det inte varit hans avsikt att försöka köra på någon polis. Han körde därifrån eftersom han inte hade någon hjälm och inte ville bli stoppad.

”Jag fick bara panik och då slog dom mig med batong på varsin arm. Men avsikten var inte att köra på dom”.

Nu åtalas mannen för försök till våld mot tjänsteman. Något han förnekar.

ANNONS