Flera smitningar från parkeringsskador – två personer misstänkta

Under helgen fick polisen in två anmälningar om parkeringsskador där den som kört på en annan bil smitit utan att ge sig till känna. En ska ha inträffat utanför Citygross och den andra utanför Rusta.

ANNONS

En kvinna som hade varit inne och handlat på Rusta på Rollsbovägen fick av ett vittne reda på att en svart Nissan kört på hennes bil och att föraren sedan åkt därifrån utan att lämna namn eller telefonnummer.

– På bilen ska finnas flera långa repor och avskrapad färg på höger sida, vid däcken och på skärmen, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Vittnet tog dock registreringsnumret till bilen som kört på kvinnans bil.

– Så vi får ju skicka ut ett brev till personen som då får höra av sig med en skriftlig berättelse. Där får man också berätta om bilen var utlånad och till vem i så fall.

ANNONS

Personen i Nissan är misstänkt för smitning från parkeringsskada.

Och i tisdags förra veckan hade en kvinna parkerat utanför Citygross i Ytterby när en äldre man flera gånger försökte parkera bredvid hennes bil.

Hon skriver i sin anmälan att mannen körde på hennes bil så att det blev repor i lacken vid bakskärmen.

– När hon konfronterar föraren beter han sig högljutt och märkligt så hon avvaktar och fotograferar istället bilen och mannen, säger Lars Berntsson.

Föraren kör sedan därifrån. Mannen, som är i 70-årsåldern, är nu misstänkt för smitning från parkeringsskada.

ANNONS