Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto
Arkivfoto

Flera samtal om skottlossning i centrala Kungälv i natt

– Vi får in larm om en skottlossning, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.
En polisinsats drog igång vid Torggatan i Kungälv efter midnatt.

Klockan 00.33 inkom första larmet om skottlossning.

– Anmälaren har hört en knall och sett någon som bär på något som ser ut som ett gevär och har riktat det framåt. Sedan får vi flera samtal från personer som hört en smäll, skott och vi startar en polisinsats, säger Hans-Jörgen Ostler.

Ett flertal radiobilar sökte i området. Efter att ha pratat med vittnen på Floragatan möter polisen ett annat vittne strax efter klockan 01.00 som säger sig ha mött en man med gasmask i samma område.

Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, säger att iakttagelserna gäller en och samma man.

– Flera inringar hör ett skott och en person riktar geväret framåt och beger sig mot den gamla busstationen, iklädd mörka kläder, kängor och en gasmask. En sammanlagd information från inringarna är att en hög har smäll hörts, säger Lars Berntsson, till Kungälvs-Posten på onsdagsförmiddagen.

Poliser sökte igenom stan ner till Fästningsholmen och upp mot Solbräcke. Vid 01.20-tiden avbröts polisinsatsen och polisen övergick till allmän spaning.

– Man svepte över området utan att hitta något som tyder på skottlossning. En anmälan är upprättad om vapenbrott, mot okänd gärningsperson, säger Lars Berntsson.