Flera olyckor i morgontrafiken

Flera olyckor har skett i Kungälv under tisdagsmorgonen. Kanehallsvägen, som är extra trafikerad då Kornhallsfärjan är avstängd, har varit helt blockerad av en buss. På E6 flaggade Trafik Göteborg för besvärligt väglag.

ANNONS
|

Snön ställde till det i morgontrafiken på tisdagen. Enligt Trafik Göteborg var det besvärligt väglag på E6 från Jörlanda och ner till Kungälv, med moddsträngar och våt vägbana under tisdagsförmiddagen.

Kanehallsvägen, som är extra trafikerad då Kornhallsfärjan är avstängd, var blockerad av en buss som stod på tvären över hela vägen efter att ha glidit in i en personbil. Vid klockan tio på tisdagsmorgonen var olyckan undanröjd och det går att passera på vägen igen. Även en A-traktor körde halvvägs ner i diket på Kanehallsvägen och blev bärgad.

På Kastellegårdsvägen körde en hjullastare ner i diket och blev efter en stund uppdragen av en grävmaskin.

ANNONS

Polisen berättar under tisdagen att man inte larmats till någon av avåkningarna i kommunerna.

– Vi åker ju inte på alla trafikolyckor, om vi inte misstänker att det är brott bakom eller att det är personskador, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Från Rollsbomotet mot Kungälv gick det mycket långsamt under morgontimmarna, runt 20 kilometer i timmen, enligt Trafik Göteborg.

Vad gäller busstrafiken så meddelar Västtrafik att buss 357 mot Kärna har två inställda avgångar idag från 10:00 på tisdagsmorgonen.

– Det kommer dyka upp i appen alldeles strax, säger Carl Hansson på Västtrafiks störningshantering.

I övrigt berättar han att Västtrafik upplevt störningar med appen på grund av högt tryck under morgonen.

– Det kan vara bra att fortsätta att uppdatera flera gånger, för det kan ta lite tid innan informationen dyker upp, säger Carl Hansson.

LÄS MER:Hektiskt för däckbytarna på vinterns första dag

LÄS MER:Vintervädret går mot höst

LÄS MER:Larmade om bil på tomgång i centrala Kungälv – föraren sov

ANNONS