Flera fordon i krock – man i 30-årsåldern förd till Sahlgrenska

Sex personer var inblandade i olyckan på Marstrandsvägen, väg 168. Fyra personer, varav en man född 91 fördes till sjukhus. En anmälan om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik skrivs.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Klockan 18.13 på söndagen inkom larmet om en trafikolycka med flera fordon på Marstrandsvägen, i höjd med Ytterby. Ambulans, polis, räddningstjänst och även ambulanshelikopter larmades ut.

Sex personer var inblandade i olyckan och flera skadades.

– Fyra personer har förts till sjukhus, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS alarm.

Av de fyra som fördes till sjukhus för vård, togs en av dem, en man född 91, till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans.

Enligt Sahlgrenskas pressjour är mannens tillstånd på måndagsmorgonen stabilt. Enligt polisen i Kungälv ska mannen ha fått en näsfraktur.

Tre bilar inblandade

Enligt räddningstjänsten har tre personbilar krockat, två bilar tycks ha frontalkrockat, men hur den tredje kom in i bilden är inte helt utrett.

– Det larmas ut som en frontalkrock mellan två bilar, sedan är det en tredje bil men den vet jag inte hur den är inblandad. Men tre bilar och sex personer är det, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.Okänt skadeläge

På måndagen kunde polisen i Kungälv berätta att en av bilarna varit på väg mot Kungälv när den kör in i en mötande bil med vänster sida.

– Den ska ha kolliderat lite grann med den första bilen, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Sedan ska den ha kommit över i fel körbana och frontalkrockat med en tredje bil som var på väg mot Ytterby. Föraren av den första bilen som touchades ska inte ha fått några uppgivna skador.

I bilen som frontalkrockar med bilen som kom över i fel körbanan ska passageraren vara den som fördes till Sahlgrenska sjukhusets i ambulanshelikopter för vård.

– Vi har tagit två bilar i beslag, säger Johan Ljung, vakthavande befäl polisregion Väst.

Misstänker ni något brott?

– Ja, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, säger Johan Ljung.

Har ni någon misstänkt?

– Ja, någon av förarna är misstänkt, säger Johan Ljung.

Polisen i Kungälv uppger att det är en man i 40-årsåldern som är misstänkt.

Polisen har tagit två av bilarna i beslag för teknisk undersökning.

Väg stängdes av

Vägen hölls avstängd fram till ungefär 19.30 under tiden ambulans och räddningstjänst jobbade på platsen.

– Vi är behjälpliga med ambulanspersonal och jobbar med sanering på plats, jag fick till mig att vägen är stängd en trettio minuter till, sade Lars Jostelius vid 19-tiden.

I en tidigare version på måndagsmorgonen uppgav vi att mannen som skadats var i 90-årsåldern, mannen var född 91.

ANNONS