Felicia och Joakim renoverade sin husvagn från grunden

Trots sin ringa ålder på 19 år har Felicia Carlberg och Joakim Forsling en egen husvagn som de renoverat själva. Ingen av dem kunde föreställa sig hur mycket arbete det krävde. Mycket har de lärt sig på vägen och nu är de redo för sin första husvagnssemester

ANNONS

Efter ett års renovering står husvagnen nu redo för sin första åktur.

– Det känns jättekul, vi har vår första semester vecka 32 och vi ska åka till Böda Camping, berättar Felicia Carlberg.

Det 19-åriga paret har varit tillsammans sedan 15 års ålder. Felicia Carlberg är precis färdigutbildad undersköterska och Joakim Forsling är personbilstekniker. De tog båda studenten i våras.

Felicia Carlberg och Jakob Forsling.
Felicia Carlberg och Jakob Forsling. Bild: Moa Haltorp

Under förra sommaren kom Felicia på idén att börja renovera en husvagn. Hon ville ha ett projekt att greppa tag i vid sommarjobbets slut.

– Vi såg charmen i just denna, med dessa runda former som vagnar från 70-talet och uppåt saknar. Så vi var väldigt taggade, men vi var inte beredda på att det skulle bli så mycket jobb, berättar Joakim Forsling.

Fuktskadorna kunde inte förbises. De rev ut hela insidan och fick regla upp husvagnen på nytt.

– Det var väldigt svårt, det var vikten vi var mest oroliga över. Men den gick nyss igenom besiktningen så vikten höll, berättar Felicia.

Husvagns märket heter Fleetwood Colchester, vilket är ett märke inte så många verkar känna till.
Husvagns märket heter Fleetwood Colchester, vilket är ett märke inte så många verkar känna till. Bild: Moa Haltorp

Det krävdes en del kreativitet för att kunna bygga upp en rejäl, men lätt, stomme som håller. Själva märket på husvagnen är väldigt ovanlig, som inte ens de på husvagnsfirmorna visste något om.

Det enda som finns kvar från den forna vagnen är skalet och underredet. Det tog ett år innan projektet stod färdigt. Men de är överens om att all tid de lagt har varit värt det.

Nu har husvagnen både kyl, frys, toalett och säng. Även solceller på taket som ska kunna bidra med el. Hjälp har även tillkommit i form av Felicias pappa, som lyckligtvis är elektriker.

Allt från att måtta till att hitta rätt förtält har varit en utmaning. Men det bästa var när isolering och väggar till slut satt på plats.

– Det roligaste var att inreda, men också få göra det till sitt egna. Det är något man själv har skapat. Man lär sig väldigt mycket, säger Felicia.

De har även fått träna en del på att såga, spika och snickra.

– Det är nästan som att ha gått i skolan igen, fast bara praktiskt, säger Joakim och skrattar.

Här kan du se husvagnens förvandling:

Innan:

Under:

Efter:

ANNONS