Fars Hatt stänger på fredag

Hotell och restaurang Fars Hatt stänger redan nu på fredag 10 september. Det beskedet gav Fars Hatts ägare Ulla Norbäck i ett meddelande på hotellets hemsida.
– Det här är det värsta jag varit med om i hela mitt liv. När pandemin började var vi ett friskt bolag, men efter 18 månader gick det inte längre, säger hon till KP.

ANNONS

I det korta meddelandet på hemsidan förklarar Ulla Norbäck att pandemin med alla dess restriktioner har drabbat hotellet hårt och att de därför tvingas stänga ner verksamheten från och med fredag eftermiddag 10 september. På onsdagseftermiddagen när Kungälvs-Posten strax efter beskedet besöker Fars Hatt är det fullt av konferensgäster på hotellet och kön till kaffet ringlar sig ut i hotellets foajé.

– Det är otroligt sorgligt, idag har vi fullt upp och på fredag tvingas vi stänga. En väldigt konstig känsla, säger en ledsen Ulla Norbäck. Hon berättar att hon själv tvingades sätta bolaget i konkurs i måndags. På tisdagen höll konkursföravaltaren ett informationsmöte för personalen och gav det dystra beskedet att man behöver stänga hela verksamheten redan nu på fredag 10 september. På onsdagen fanns beskedet på Fars Hatts hemsida.

”Efter 20 års drift och hårt men skojigt arbete tar jag nu av mig ”hatten” skriver hon och tackar alla trevliga gäster som besökt Fars Hatt genom åren.

När KP intervjuade Ulla Norbäck i början av augusti var beskedet att bokningsläget sett bra ut under sommaren.

– Vi är nöjda med sommarsäsongen, vi har haft bra med gäster i både hotell och restaurang, sa Ulla Norbäck då.

Hon tyckte dock att det var svårt att sia om hösten, eftersom många bokningar i dagsläget sker samma dag eller tätt in på.

– Vi hoppas att vi inte stöter på samma tvärnit som förra hösten, sa hon till KP.

Stängningsbeskedet tog Ann Haraldsson, vd för Södra Bohuslän Turism, på sängen.

– Fars Hatt har ju funnits i alla år och är Kungälvs bästa hotell. Det är hemskt tråkigt att det försvinner. För en stad som Kungälv, där historien är så viktig, har det förstås betydelse att det också finns ett stadshotell.

Samtidigt är Ann Haraldsson inte förvånad över att hotellet stänger.

– Det är tuffa tider och konferensbranschen är ju i princip borta sedan flera år tillbaka. Det får förstås effekter, säger hon.

LÄS MER:Rekordsommar för hotellen i Kungälv: ”Har varit fantastiskt”

LÄS MER:"Det finns inget bättre ord än katastrof"

ANNONS