Färgstarkt och hållbart på Strandverket

Handmålade outfits i återvunnet material, signerade av bortgångna Ulrika Hydman Vallien. De och andra fantasifulla kreationer och skapelser kan man se i en smått crazy utställning på Strandverket de närmaste dagarna.

ANNONS
|

Make it happen heter utställningen på Strandverket på Marstrand som invigdes under fredagen. Och de som får det att hända är konstnärer och kreatörer från projektet Art and fashion – ett projekt initierat av Rebecca Salomonsson som grundat konsultfirman Queensart.

– Huvudsyftet med utställningen och Art and fashion har varit att att skapa kläder av återvinningsmaterial och låta konstnärer sätta sin prägel på plaggen med sin konst, säger Rebecca Salomonsson.

Kreationer av Ulrica Hydman Vallien

Det som väntar innanför Strandverkets massiva stenväggar är en en explosion av färger, fantasi och lekfullhet med olika uttryck och tekniker, gestaltat av 13 olika konstnärer. Innanför entrén hänger flera kreationer och verk skapade av den bortgångna glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien.

ANNONS

– Hon var den första konstnären som jag kontaktade och den första som gick med i projektet, berättar Rebecca som startade projektet som ett sätt att samla in pengar till minnesfonden efter sonen Tim, som dog när han var 18 år.

Målade outfits i recyclat material står i centrum på Strandverket. Men konstnärerna ställer också ut sina andra alster som målningar, keramik, skulpturer och tovad textil.

– Vi kommer också ha en performance på framsidan av Strandverket under lördagen.

Utställningen Make it happen pågår till och med den 3 augusti.

LÄS MER:Legendariskt Göteborgsgalleri flyttar in på Marstrand

LÄS MER:Perenner, historia och arkiverad konst - här är tipsen inför helgen

LÄS MER:Statyerna kom hem till Strandverket igen

ANNONS