Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Polisen
Bild: Polisen

Förvarade knark hos kompisar – döms till fängelse

En man misstänkts ha placerat ut drygt sex kilo cannabis på olika adresser i Kungälv, cannabis som åklagaren menar var tänkt att säljas vidare.
Nu döms mannen till två år och fyra månaders fängelse.

I början av maj i år greps en man i Mölndal med en sportbag full med cannabis i portionspåsar, vilka polisen misstänkte skulle säljas. Polisen kunde se att mannen varit i Kungälv strax innan han greps och att han även pratat i telefon med en man från Kungälv. Mölndalsmannen ska ha varit vid ett garage i Rollsbo och fått med sig den väska som han hade när han greps därifrån.

Polisen började efter det att bevaka ett antal adresser på olika platser i Kungälvs kommun.

LÄS MER: Förvarade flera kilo cannabis hos sina kompisar – åtalas

Mannen i Mölndal hyrde ett garage i Rollsbo tillsammans med en Kungälvsbo vid den tiden. Och när polisen spanade på Kungälvsbon kunde de följa honom till en adress i Lycke där han lämnade en fylld säck, och kom ut med en lite mindre fylld säck.

Hjälpte till i utbyte mot narkotika

När polisen grep mannen som hyrde fastigheten där säcken lämnats hittade de cannabis som packats om till portionsförpackningar. Mannen uppgav att han hjälpt Kungälvsbon att förpacka cannabisen i utbyte mot att han fått narkotika för eget bruk.

I samma veva var även Kungälvsmannen vid en annan adress i Lycke där han ställde en sopsäck utanför dörren till en villa. Också där ska mannen ha förvarat narkotika.

Nu har Kungälvsbon, en man i 25-årsåldern, dömts till fängelse i två år och fyra månader för flera fall av narkotikabrott efter att han hanterat flera kilo cannabis i försäljningssyfte.

Han döms även för brott mot knivlagen, häleri och brott mot dopningslagen. Han frias från vapenbrott.

Nekar i förhör

Han har i förhör under tingsrättsförhandlingen nekat till att han sålt narkotika, trots att polisen hittade en så kallad säljtelefon i hans hyrda bil. Det ska ha varit en telefon som en kompis glömt i bilen.

Han har även nekat till att ha varit på den adress där portionsförpackningen skedde. Han har erkänt att bilen som stod utanför när spanarna var där var hyrd i hans namn, men (sagt) att hans kompisar brukar hyra bilar i hans namn.

Tingsrätten anser dock att åklagaren har kunnat bevisa att mannen innehaft, förvarat och överlämnat narkotika till andra för förvaring i syfte att sälja cannabisen.

Erkänner att tanken var att sälja narkotikan

Mölndalsmannen, en man i 25-årsåldern från Mölnlycke, har erkänt att han skulle sälja narkotikan. Han döms till ett år och åtta månaders fängelse för narkotikabrott, dopningsbrott, brott mot knivlagen och brott mot vapenlagen.

De två övriga Kungälvsborna är sedan tidigare ostraffade. Den ene döms till skyddstillsyn med samhällstjänst 220 timmar. Den andre döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 100 timmar.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.