Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ullstorps förskola tvingades att stänga på tisdag och onsdag på grund av covidsmitta bland personalen.  Bild: Kristina Lindahl
Ullstorps förskola tvingades att stänga på tisdag och onsdag på grund av covidsmitta bland personalen. Bild: Kristina Lindahl

Förskolan stängd på grund av smitta

Ullstorps förskola har varit stäng tisdag och onsdag på grund av smittspridning bland personalen.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Jessica Falk Petersson, huvudman och verksamhetschef.

Det var i förra veckan som det började komma fall av covidsmitta bland personalen på Ullstorps förskola. I början av veckan var så många drabbade att det inte gick att hålla förskolan öppen längre.

– Vi har haft stängt igår och idag (tisdag och onsdag). Men vi kommer att ha öppet två avdelningar av fyra på torsdag och fredag, säger Jessica Falk Petersson.

Hon räknar med att ha fyra personer ur ordinarie personal på plats resten av veckan och sedan fylla upp med vikarier.

– Vi har fyra personer i ordinarie personal som är friska. Det går att täcka upp med vikarier till viss del, men vi måste ha några ordinarie för att det ska fungera, säger Jessica Falk Petersson, som också driver en förskola i Stenungsund.

– Där har vi haft smittan utspritt över längre tid, lite i taget. I Kungälv fick vi allt på en gång. Jag tänker att då kanske vi är helt klara med detta när det väl har gått över, säger hon.

Barnen har fått vara hemma de två dagarna då förskolan har varit stängd.

– Samtidigt har vi gått ut med att de som har samhällsviktiga arbeten kan höra av sig om de är i behov av barnomsorg. Det finns en backup om det skulle vara så. Men det har inte varit några konstigheter alls med föräldrarna. Det är fantastiskt att vi har sådana förstående föräldrar när det blir såhär, säger Jessica Falk Petersson.

Ullstorps förskola är privat, men har en dialog med Kungälvs kommun, och följer samma riktlinjer som de kommunala förskolorna gör.

– Det är mest smittskyddet och arbetsmiljöverket vi har haft kontakt med gällande det här. Om det skulle vara så att vi behövde ha stängt en längre period kan kommunen gå in och se vad de kan göra för att hjälpa till.

Det var inte aktuellt att flytta barnen till någon annan förskola den här gången?

– Nej, smittskyddet förespråkar inte att man flyttar runt barnen i ett sådant här läge. Barnen ska ju också vara hemma vid minsta symtom så att man inte riskerar att smitta någon annan, säger Jessica Falk Petersson.

Kristian Johansson