Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ullstorps förskola tvingades att stänga på grund av covidsmitta bland personalen.  Bild: Kristina Lindahl
Ullstorps förskola tvingades att stänga på grund av covidsmitta bland personalen. Bild: Kristina Lindahl

Förskolan fortsatt stängd efter ökad smittspridning

Ullstorps förskola är stängd sedan i tisdags på grund av smitta bland personalen. Förhoppningen var att kunna ha öppet två avdelningar under torsdag och fredag, men det gick inte att genomföra.

Som KP tidigare skrivit har Ullstorps förskola varit stängd sedan i tisdags på grund av omfattande covidsmitta bland personalen.

I onsdags hade förskolans ledning fortfarande förhoppning om att kunna öppna två av fyra avdelningar på torsdag och fredag. Fyra ur ordinarie personal var fortfarande friska, och därutöver tänkte man täcka upp med vikarier. Men den planen föll.

– Vi har suttit med smittskydd hela onsdagen och gjort en kartläggning. De var tveksamma till att vi skulle kunna hålla öppet, och det hade inte fungerat ändå, för nu har vi ännu färre personal, säger Jessica Falk Petersson, huvudman och verksamhetschef.

Förskolan blir alltså stängd veckan ut.

– Det får bli så här den här veckan och så får vi ta ett nytt beslut till helgen, säger Jessica Falk Petersson.

Barnen har fått vara hemma under veckan.

– Samtidigt har vi gått ut med att de som har samhällsviktiga arbeten kan höra av sig om de är i behov av barnomsorg. Det finns en backup om det skulle vara så. Men det har inte varit några konstigheter alls med föräldrarna. Det är fantastiskt att vi har sådana förstående föräldrar när det blir såhär, säger Jessica Falk Petersson.

Kristian Johansson