Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Försökte stjäla gummiskor – blev stoppad av anställd

En man stoppade ner skor i en medhavd påse på Team Sportia i Kongahälla center. Mannen försökte lämna butiken utan att betala för skorna, men stoppades av en anställd. Nu döms han.

Det var i mitten av juni som en man i 60-årsåldern gick in i en Team Sportia butik i Kongahälla center. Mannen tog upp två par skor ur sina respektive kartonger och lade ner dem i en medhavd påse. En anställd lade märke till honom och blev misstänksam.

Precis innan han hann lämna butiken, utan att ha betalat för skorna, stoppade den anställda honom. ”Jag fick en magkänsla att det inte stod riktigt rätt till”, uppger hon i förhör. Den anställda frågade om han hade pengar att betala skorna för vilket han svarade nej på. Strax därpå ringer den anställda väktare.

Mannen uppger i förhör att han stoppade ner skorna i sin egna påse för att han inte behövde kartongerna, utan bara skorna. Därefter gick han till kassan för att betala men upptäckte att han hade glömt bankkortet. Han menar att anledningen till att han började prata med den anställda var att hon frågade om han behövde hjälp.

Göteborgs tingsrätt bedömer att det är bevisat att mannen lade ner skorna i en egen påse och att det finns skäl till att tro på den anställdas vittnesmål och dömer honom för försök till stöld. Eftersom mannen tidigare dömts för stöld flera gånger, senast i slutet av april, döms han till en månads fängelse. Mannen nekar till brott.