Pontus Ward Wiklund träder fram och berättar om bombicidenten som ägde rum i fredags på Kastrup.
Pontus Ward Wiklund träder fram och berättar om bombicidenten som ägde rum i fredags på Kastrup. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Förbundskaptenen skämtade om bomb: ”Idiotiskt agerande”

I fredags greps den förre KHK-tränaren Pontus Ward Wiklund efter att han skämtat om att han hade bomb i sin väska på Kastrup. Nu träder han fram och berättar om incidenten på Önnereds hemsida.
– Jag inser hur idiotiskt mitt agerande var, säger han i ett pressmeddelande på Önnereds hemsida.

ANNONS
|

Pontus Ward Wiklund, före detta tränare i Kungälvs handbollsklubb, är förbundskapten för det svenska U18-landslaget i handboll. Han var på väg till VM i fredags när händelsen ägde rum.

I samband med säkerhetskontrollen på den danska flygplatsen Kastrup surnade han till och sa att han hade en bomb i sin väska, vilket KP berättar om tidigare. Följden blev att flygplatsen fick utrymmas och danska bombskyddet kallades till platsen. Han blev gripen på plats.

Nu berättar han sig om incidenten.

– Jag tappade omdömet fullständigt under en kort stund och skämtade om något man verkligen inte skall skämta om, speciellt inte på den platsen, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ber om ursäkt

Han ber om ursäkt till alla parter som var inblandade.

– Jag inser allvaret och hur idiotiskt mitt agerande var. Jag är också beredd att ta ett eventuellt straff, ta lärdom av detta och sedan gå vidare i livet, säger han.

Fortsatt förtroende

Det svenska handbollsförbundet stängde av honom men Önnereds HK, där han nyligen blev tränare, kommer dock behålla kvar honom som huvudtränare.

– Önnered fördömer Pontus agerande i denna händelse. Detta har dock inte ändrat vår syn på honom som människa och hans förtroende som tränare i vår förening kvarstår oförändrat starkt, skriver klubben.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS