Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maria Sparringsjö är upprörd över att Förbo har slängt hyresgästföreningens saker utan att förvarna.  Bild: Kristian Johansson
Maria Sparringsjö är upprörd över att Förbo har slängt hyresgästföreningens saker utan att förvarna. Bild: Kristian Johansson

Förbo slängde Hyresgästföreningens saker

Förbo slängde Hyresgästföreningens saker från ett förråd på Vidkärrsvägen i Ytterby utan att förvarna först.
– Tråkigt gjort. Det är många saker som hade gått att använda, säger Maria Sparringsjö, medlem i föreningen.

Den lokala hyresgästföreningen på Vidkärrsvägen i Ytterby har haft en lokal med papper, böcker, möbler och annat. Nu har hyresvärden Förbo slängt allt i containrar utan att föreningen hade chans att rädda det de ville spara.

– Jag fick se att det var 15-20 ungdomar här från Förbo som slängde saker i en container. Det visade sig vara hyresgästföreningens saker. Vi visste inte att Förbo skulle slänga de här sakerna och vi fick ingen chans att rädda något, säger Maria Sparringsjö, som är medlem i Hyresgästföreningen.

Det var dock några saker som klarade sig.

– Ordföranden och andra fick ut två tält och en grill. Allt annat var förstört, det vara bara slängt i containern, säger hon.

Många av sakerna hade gått att rädda, menar Maria Sparringsjö.
Många av sakerna hade gått att rädda, menar Maria Sparringsjö.

I containern ligger krossade tavlor, möbler och böcker, bland annat. Utanför ligger en söndrig TV.

– De kunde ha gett tillträde till förrådet så att man kunde ha skänkt bort sakerna. Det är många som hade blivit glada över det, säger Maria Sparringsjö.

Magnus Jonsson är lokal ordförande i Hyresgästföreningen. Han tycker att det är tråkigt att det blev som det blev med föreningens saker.

– Vi har haft en lokal avdelning av föreningen, men det är inte så många som har engagerat sig. Så Förbo har tagit över lokalen och flyttade först våra grejer till ett förråd. Jag har påtalat för dem att om de ska slänga grejerna så kan de förvarna och vi kan ta det vi vill spara, säger han.

På onsdag ringde Förbo för att berätta att de tänkte slänga grejerna, men då kunde Magnus Jonsson inte svara.

– Jag satt i möte när de ringde. När jag ringde tillbaka var de i möte. Innan jag fick kontakt med dem var de här ungdomarna här och vräkte ner sakerna i en container. Det var tråkigt att jag inte kom fram och fick veta det innan så hade jag kunnat plocka undan sådant som kunde sparas, säger han.

Tarik Viteskic är områdeschef på Förbo i Kungälv och han tillbakavisar anklagelserna om att Hyresgästeföreningen inte fått veta i förväg att förrådet skulle rensas.

– Hyresgästföreningen på Vidkärrsvägen har inte fungerat sedan jag började på det här jobbet 2017, men vi informerade dem och magasinerade deras saker den 4 mars 2020. De har haft ett år på sig att titta igenom sakerna och spara det som de ville behålla men de har inte tagit tag i det. Ordförande Magnus Jonsson fick en nyckel så att de skulle kunna tömma förrådet under mars och april i år men när det fortfarande var orört i förra veckan så tömde vi förrådet. Det är många hyresgäster som har behov av förråd och vi behövde det till andra, säger Tarik Viteskic.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.