Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

Fängelse för vårdslös körning i Ulvegärde

I slutet av juni förra året vägrade en bilist stanna för polisen på E6 i höjd med Ikea. Färden gick i hög fart på motorvägen och slutade intill en lekplats i ett bostadsområde i Ulvegärde. Nu har föraren dömts till fängelse i fyra månader.

Polisen hade reagerat på att en bil kört i hög hastighet på E6 på Hisingen på kvällen 28 juni 2020. När en polispatrull, som misstänkte föraren för vårdslöshet i trafik, försökte få föraren att stanna i höjd med Ikea. Föraren vägrade och körde i från polisen.

LÄS MER: Biljakt slutade i Ulvegärde

LÄS MER: Polisen efterlyser kvinna efter biljakt

– Det är ett trafikbrott i grunden och vi vill stanna och höra honom, men han vill inte medverka och då sticker han, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson till KP dagen efter händelsen.

Körde om på insidan och i bussfilen

I stället startade en biljakt som gick i hög hastighet norrut på E6. Enligt åtalet körde föraren, påverkad av droger, i över 200 kilometer i timmen. Han körde i bussfilen, körde om bilar på insidan och var nära att krocka. Den vårdslösa bilfärden tog stopp i ett bostadsområde i Ulvegärde efter att föraren kört på och igenom en vägbom, och kört på gång- och cykelbanan. Förare lämnade där bilen och sprang i väg till fots.

Efter en kort jakt till fots kunde mannen gripas av polis.

Likgiltig för andras liv

Bilföraren, en man i 30-årsåldern hemmahörande i Södertälje, åtalades den 15 december förra året misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning. Åklagaren ansåg i sitt åtal att mannen ”visat en uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom” när han kört i hög hastighet i ett tätbebyggt område.

Mannen erkände då den grova olovliga körningen men förnekade brott i de andra åtalspunkterna. Nu har mannen mot sitt nekande dömts till fyra månaders fängelse.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.